Spaanse muziek door Mónica Coronado & Manito

Algemeen
Spaanse muziek door Mónica Coronado & Manito.
Spaanse muziek door Mónica Coronado & Manito. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST – Op 25 maart speelt zangeres Mónica Coronado samen met gipsy flamencogitarist Manito bij de Zwaan Cultureel een concertprogramma genaamd ‘Melodías del Corazón’.

Met deze warmbloedige voorstelling wordt de luisteraar meegenomen naar een wereld vol passie, weemoed en hartstocht. Op het repertoire staan zowel bestaande als zelfgeschreven Spaanstalige nummers.  

Bij de concerten krijgt Mónica de mensen snel op het puntje van de stoel. Zij weet haar publiek te betoveren met haar charisma. Manito weet haar altijd met zijn virtuoze spel te stimuleren het onderste uit de kan te halen. Tijdens de concerten bespeelt hij ook diverse andere snaarinstrumenten, waaronder de Laud (Spaanse Luit). Mónica Coronado is geboren en opgegroeid in Barcelona met flamencomuziek. Toen ze 25 was, is ze met haar gitaar op muzikale wereldreis gegaan. Manito is op zeer vroege leeftijd begonnen met gitaarspelen. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl op de flamencogitaar. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse invloeden.

Het concert vindt plaats op zaterdag 25 maart om 20.15 uur. Toegang € 15,-, Vrienden van De Zwaan Cultureel betalen € 12,50. Kaarten via www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal. Dorpshuis De Zwaan, Middelweg 5, Uitgeest.

Noot voor de redactie.

Fotograaf: Edwin Huizing