Avondvierdaagse Uitgeest, 60e editie

Algemeen
Loop mee met de Avondvierdaagse.
Loop mee met de Avondvierdaagse. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - De inschrijving voor de 60e editie van de Avondvierdaagse Uitgeest start binnenkort. Het evenement vindt plaats van 9 tot en met 12 mei en start bij speeltuinvereniging Kindervreugd, Middelweg 108-110. 

Yvonne van der Iest, bestuurslid Speeltuinvereniging Uitgeest, vertelt: “We gaan voor de 60ste keer weer vier avonden gezellig en sportief wandelen. Met je stempelboekje door heel Uitgeest. Zo kom je op plekken waar je anders niet komt. We gaan door het oude dorp tot in de nieuwste buurten. Kinderen vinden het leuk, ouders vinden het gezellig, voor iedereen is wandelen leuk en gezond. Ook volwassenen kunnen zich inschrijven.”

Er zijn twee afstanden. Voor kinderen van groep 1 tot en met 5 is er de 5 kilometer, de start is om 18.00 uur. “Je bent ongeveer een uur aan het lopen. Deze kinderen lopen met hun ouders, of in een groepje met een gezamenlijke begeleider.”

Voor de wat oudere kinderen en volwassenen is er de 10 kilometer. Deze  start om 18.15 uur en er wordt gewandeld door het dorp en de buitengebieden. Vanaf groep 6 mogen kinderen zonder begeleider meedoen. Ook voor volwassenen leuk om te doen.

“Kom zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar de Avondvierdaagse”, adviseert Yvonne. “De parkeerplaats bij de speeltuin/Marskramer is verzamelplek en fietsenparkeerplaats. Kom je met de auto, dan moet je elders parkeren. Houd rekening met wachten in verband met wandelaars op de weg.”

Meewandelen? Inschrijven kan. Ook vrijwilligers die twee of meer dagen beschikbaar zijn, zijn vanaf 17.45 uur zijn welkom. Mail  voor aanmelding naar: Avondvierdaagse_uitgeest@hotmail.com

Inschrijfformulieren worden verspreid via de scholen, staan op de site www.SpeeltuinUitgeest.nl, liggen klaar op de inschrijfdagen in het speeltuingebouw, Middelweg 108-110. Inschrijven kan woensdag 5, donderdag 6, woensdag 12 april van 18.30 tot 20.30 uur en vrijdag 14 april van 16.00 tot 20.00 uur. Kosten zijn € 5,- per wandelaar, graag contact betalen, geen pinmogelijkheid. 

Afbeelding
Afbeelding