Een zonnige herfstmarkt in 2022.
Een zonnige herfstmarkt in 2022. (Foto: aangeleverd)

Herfstmarkt en rondleidingen in Kasteeltuin Assumburg

zondag 1 oktober 2023 11:00

HEEMSKERK - Op het terrein voor het Bezoekerscentrum van Kasteeltuin Assumburg is op zondag 1 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur een herfstmarkt met als thema ‘groente, fruit, milieu, duurzaamheid en biodiversiteit’.

Tijdens deze markt wordt de oogst uit de biologische tuin geperst door de firma ‘Appel van Opa’ met hun mobiele (sap)pers. Het sap kan ter plekke worden gekocht in pakken van drie liter. Particulieren kunnen ook hun eigen fruit tot pakken sap laten persen. De oogst uit de kasteeltuin is dit jaar helaas minder groot dan vorig jaar. Oorzaken zijn de periodes met extreme warmte en droogte, en minder actieve bijen in het voorjaar.

Behalve deze fruitpers staan er ook zo’n twaalf kramen met producten rondom het thema. Denk aan sieraden, woondecoraties, botanisch schilderen, keramiek, wol, kaarsen, biologische producten en creatieve workshops met groente en fruit. Er is ook een imker aanwezig.

Op www.kasteeltuinassumburg.nl staat een overzicht van alle deelnemende kramen.