Een integere Israëlische film over de hechte band tussen een vader en zijn zoon die autisme en een mentale beperking heeft.
Een integere Israëlische film over de hechte band tussen een vader en zijn zoon die autisme en een mentale beperking heeft. (Foto: via Zwaan Cultureel)

Voorstelling ‘Here we are’ in De Zwaan

vrijdag 17 februari 2023 20:15 tot 22:30

UITGEEST - 17 februari van 20:15 tot 22:30 uur draait in De Zwaan Cultureel aan de Middelweg 5 de Israëlische film Here we are. De film heeft de leeftijdsaanduiding 9+. Tickets via www.dezwaancultureel.nl.

Een integere Israëlische film over de hechte band tussen een vader en zijn zoon die autisme en een mentale beperking heeft. De gescheiden vijftiger Aharon heeft zijn carrière opgegeven om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon Uri. Samen leiden ze een harmonisch leven, ver van de boze buitenwereld. Uri is nu echter bijna volwassen en zijn moeder vindt het tijd dat hij geplaatst wordt in een begeleid wonen project om onafhankelijker te leren leven en meer contact te hebben met leeftijdgenoten. 

De rechter is het met haar eens en heeft een dwangbevel opgelegd. Aharon vindt dat Uri nog niet klaar is voor deze verhuizing. Hij gelooft niet dat een ander zijn zoon beter zal begrijpen. De intieme band die hij heeft opgebouwd met zijn zoon gebruikt hij als wapen in de strijd tegen zijn ex-vrouw. Wat volgt is een avontuur waarin Aharon met zijn zoon op de vlucht slaat. Een droevige situatie die laat zien wat onmacht en wanhoop met mensen kunnen doen.

Locatie