Kunstenaar Henk Veen exposeert bij Ziekenhuis Amstelland Amstelveen

Cultuur
Kunstenaar Henk Veen brengt wekelijks de actualiteit in beeld voor onze nieuwsbladen.
Kunstenaar Henk Veen brengt wekelijks de actualiteit in beeld voor onze nieuwsbladen. (Foto: Aangeleverd)

AMSTELVEEN/REGIO - Kunstenaar Henk Veen, die wekelijks in ons Nieuwsblad te zien is met zijn ‘Actualiteit in beeld’, exposeert in de komende tijd in Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen. Dit voor een periode van drie maanden tot eind juni 2023, met een unieke collectie duo schilderijen.

De unieke collectie schilderijen met duoschilderijen zijn nu te zien in het ziekenhuis waar kunstschilder Henk Veen regelmatig zijn werk tentoonstelt. Van bekende Nederlanders en internationaal bekende buitenlanders tot kunstenaars en giclées met foto’s. Nooit heeft de kunstenaar de gelegenheid gehad om deze gehele series te kunnen laten zien.

“Deze schilderijen zijn zo bijzonder dat ze echt gezien moeten worden door iedereen. Zo genoten om met bijzondere mensen en andere kunstenaars deze collectie te mogen tonen, geweldig! Wie krijgt nou allemaal bekende mensen zover om met mij te schilderen. Daarom houd ik zo van mijn werk,” vertelt de kunstenaar. Bekende klinkende namen zoals Wouter Hamel, Donna Dorona, Nicolette van Dam, Oleta Adams, Matt Bianco, Terry Calier en meer, veel meer. Ook duo-schilderijen met kunstenaars Leopold en Rob Opentij, waarbij door hun samenwerking met contrasterende stijlen unieke schilderijen zijn ontstaan.

In totaal hangen zo’n 23 kunstwerken van Veen in gang B op de begane grond van het ziekenhuis. Conny van den Oever verzorgt er, samen met de kunstcommissie, de exposities: “Het hele jaar door wordt er geëxposeerd. Om de drie maanden een nieuwe kunstenaar. Mooi dat kunstenaar Henk Veen bij ons is komen exposeren want zijn werk maakt zichtbaar wat los bij onze patiënten, maar ook ons personeel. Het is vrolijk en uitgesproken werk, ook ik word er helemaal blij van.”

De expositie is te zien bij de Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM te Amstelveen.