Doe mee aan de zomerse fotowedstrijd

Cultuur
Eén van de inzendingen van de fotowedstrijd vorig jaar.
Eén van de inzendingen van de fotowedstrijd vorig jaar. (Foto: Rudolf Reeker )

ALKMAAR/REGIO - Van 1 juli tot en met 31 augustus 2023 organiseert Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) de fotowedstrijd Water. Geniet ervan!. Het waterschap vraagt inwoners om mooie foto’s te maken van genieten in of op de Noord-Hollandse sloten, grachten en vaarten.

Zomers genieten veel mensen van het oppervlaktewater: we zwemmen en varen wat af. Onder andere dankzij de aanleg van rioleringen en rioolwaterzuiveringsinstallaties is het water zo schoon. Dat was vroeger namelijk wel anders! Om inwoners daar meer bewust van te maken en te laten zien wat zij zelf kunnen doen voor schoon water zoals zwerfafval rapen en alleen de 3 p’s door het toilet spoelen, is HHNK in juni de campagne Water. Geniet ervan! gestart. De fotowedstrijd is daar een onderdeel van. 

Meedoen aan de fotowedstrijd kan van 1 juli tot en met 31 augustus via de website www.fotowedstrijdHHNK.nl. Daar zijn de voorwaarden te vinden en kan er gestemd worden op de mooiste foto. Upload een foto en verzamel zoveel mogelijk stemmen. Deze tellen voor 50% mee in de eindscore. De andere 50% komt van een juryoordeel. Voor de top zes zijn er ‘spetterende’ prijzen zoals een fotografiecursus, boottochtje door de grachten van Alkmaar en fiets-suppen voor twee in de Eilandspolder.