Online kunstlezing Hilma af Klint

Cultuur
De tien grootste, nr. 7., volwassenheid, groep IV, 1907.
De tien grootste, nr. 7., volwassenheid, groep IV, 1907. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend vertelt tijdens een kunstlezing op woensdag 13 december over het leven van de kunstenares Hilma af Klint, haar ideeën en haar individuele beeldentaal vol vorm- en kleursymboliek.

Krzysztof laat onder meer haar abstracte werk zien van ver voordat kunstenaars als Kandinsky, Malevitsj of Mondriaan abstract gingen werken. Ook vertelt hij waarom af Klint zo lang onbekend en zelfs vergeten is geweest.

Hilma af Klint

De adellijke Hilma af Klint werd geboren in 1862, genoot een academische opleiding in de diergeneeskunde, maar was van jongs af aan geïnteresseerd in spiritualiteit en natuurlijk kunst. Het Kunstmuseum in Den Haag biedt dit najaar een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met het bijzondere oeuvre van de Zweedse kunstenares Hilma af Klint in de context van haar tijd.

Lezing

Je volgt deze lezing online vanaf je eigen pc of tablet. Meld je aan via de website van Bibliotheek IJmond Noord en je ontvangt op de ochtend van de lezing een link om ‘s avonds aan de lezing deel te nemen. De lezing is van 20.00 tot 22.00 uur.