Wie wordt kinderburgemeester van 2023-2024?

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Facebook)

UITGEEST - Kinderen uit groep 7 kunnen nog tot en met woensdag 31 mei solliciteren naar de functie van kinderburgemeester van de gemeente Uitgeest. 

Sinds september 2022 is Dean Hermans kinderburgemeester van Uitgeest. Hij vervult deze rol met veel enthousiasme en zet zich samen met burgemeester Sebastiaan Nieuwland in het bijzonder in voor het onderwerp pesten. Een kinderburgemeester wordt benoemd voor één schooljaar. Daarom wordt gezocht naar een nieuwe kinderburgemeester voor het schooljaar 2023-2024.

De kinderburgemeester helpt de burgemeester bij verschillende bijeenkomsten en activiteiten. Bijvoorbeeld bij Koningsdag, Dodenherdenking, de Huttenweek en het Nieuwjaarsconcert. 

Je kunt kinderburgemeester worden als je in de gemeente Uitgeest woont; op dit moment leerling van groep 7 bent (volgend schooljaar groep 8); het leuk vindt om met mensen om te gaan, met zowel kinderen als volwassenen; graag betrokken bent bij onderwerpen die in Uitgeest spelen; en je mening durft te geven. Kinderen kunnen tot en met uiterlijk 31 mei een brief, e-mail of filmpje naar de burgemeester sturen om aan te geven waarom hij of zij graag kinderburgemeester wil worden. Dit kan via een e-mail aan Nathalie Meesters, n.meesters@uitgeest.nl, of per post aan Gemeente Uitgeest, t.a.v. de griffie, Postbus 7, 1910 AA Uitgeest, o.v.v. sollicitatie kinderburgemeester.

Dean draagt het stokje straks over.