Gezond en fitter in Uitgeest

Nieuws
Blijven bewegen helpt het meest.
Blijven bewegen helpt het meest. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Juni staat bol van de gezonde activiteiten voor senioren in Uitgeest. Samen fitter, gezonder en zekerder bewegen staan centraal. Donderdag 8 juni start de maand met een fitheidstest in buurthuis De Zwaan, waarna een ‘Gezonde Sportieve Tour’ en een ZekerBewegen cursus volgen. Aanmelden kan via www.sportenbeweeen inuitgeest.nl


Fitheidstest

Buurtsportcoach Adrie Visser start in de eerste zomermaand met de eerdergenoemde fitheidstest op 8 juni in dorpshuis De Zwaan. Deze is van 10.30 tot 12.30 uur. Deelname is gratis. Daarna starten de ZekerBewegen cursus en de ‘Gezonde Sportieve Tour’.

ZekerBewegen

ZekerBewegen is een initiatief van Judo Bond Nederland (JBN), gericht op het verbeteren van de bewegingsvrijheid van senioren. Zo leren deelnemers om veilig te vallen en weer op te staan. De cursus is een samenwerking met judovereniging Cees Hoebeke en duurt zes weken. Draag makkelijk zittende kleding. De activiteit vindt plaats in de recreatiezaal van De Slimp en de lessen zijn 12, 19 en 26 juni en op 3, 10 en 17 juli. Deelname € 5,50 per les, inclusief koffie en thee. De eerste les is gratis.

Gezonde Sportieve Tour

De ‘Gezonde Sportieve Tour’ is speciaal voor 55-plussers. In zes weken tijd maken deelnemers kennis met vijf verschillende sportaanbieders in Uitgeest. Tijdens deze kennismakingslessen ligt de focus op balans en spierversterking. De tour gaat langs Liefting Fit, Sportplan, Unitas, TV De Dog en Club de Petanque Boule Plaisir. De eerste les is 13 juni in sporthal De Zien. Deelname € 65,- voor totale zes weken. Aanmelden voor de activiteiten is noodzakelijk.

www.sportenbewegeninuitgeest.nl