Speuren en knutselen op de Kindervakantiedag

Nieuws
Spannende speurtocht op het Uitgeestermeer.
Spannende speurtocht op het Uitgeestermeer. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Op 23 september vond de jaarlijkse Kindervakantiedag plaats bij Brasserie Lekker aan de Haven in Uitgeest. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door Rotaryclub Heemskerk-Uitgeest voor kinderen die geen vakantie hebben kunnen vieren.

Voor de meeste kinderen is de zomervakantie een periode van plezier en ontspanning. Helaas zijn er ook kinderen die weinig tot geen vakantie kunnen vieren. Soms is dat omdat de financiële middelen er niet zijn of omdat het gezin om een andere reden onder druk staat. Daarom besloot de Rotary deze kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Genoten

Achttien kinderen deden een spannende speurtocht op het water van het Uitgeestermeer. Hiervoor werden door de zeilschool ’t Uitgeestermeer sloepen ter beschikking gesteld. Vervolgens werd er druk geknutseld en nadat alle bootjes en sleutelhangers bewonderd waren, genoten de deelnemers van patat, ijs en limonade.

Deskundige schippers en enthousiaste begeleiders hebben de kinderen met plezier vergezeld, en de kinderen keerden met een glimlach weer huiswaarts.