779 kilometer en 37 uur in het zadel voor het goede doel

Nieuws
Alexander heeft genoten van de fietstocht.
Alexander heeft genoten van de fietstocht. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Vorige week spraken we met Alexander Hof. Hij begon op woensdag 20 september met een fietstocht van Uitgeest naar Londen en terug. Dit deed hij samen met zijn collega’s voor het goede doel: Make-A-Wish. Hoe is de tocht verlopen? Maar nog belangrijker: hoeveel geld heeft het opgebracht?

“Woensdag vertrok ik om zeven uur ‘s morgens naar kantoor om nog wat zaken af te ronden. Om twee uur was het tijd om op de fiets te springen voor de rit naar de ferry bij Hoek van Holland”, zegt Alexander. Het was een onstuimige dag met windkracht vijf, maar het was gelukkig droog.

Na een nacht varen stond er een lange rit voor de boeg, maar liefst 149 kilometer. “We hadden die ochtend enorm mazzel met het weer!”. Alexander vertelt dat er in de loop van de ochtend nog een donatie van 250 euro binnenkwam. “Dat motiveert om door te trappen!”

Richting Londen werd het weer wat minder en eenmaal in Londen volgde er een plensbui. “Maar na regen komt zonneschijn. We konden nog een toeristisch rondje langs de Theems doen voordat we naar het albelli x photobox kantoor fietsten.” Bij het kantoor kregen de fietsers een warm onthaal en stond de champagne al klaar.

Officiële start

Op vrijdag was de officiële start van de fietstocht. Twaalf fietsers vochten zich een weg door het drukke Londen. Maar hoe verder ze van de stad afkwamen, hoe mooier het werd. “De infrastructuur voor fietsers is, in vergelijking met Nederland, een wereld van verschil! Lekke banden op zijn tijd waren dan ook eerder regel dan uitzondering.”

Drie landen in één dag

“Zaterdagochtend moesten we stipt om kwart voor acht weg om de ferry te halen van Dover naar Dunkirk.” Alexander en zijn collega’s starten in Engeland en komen pas om vier uur ‘s middags van de ferry af in Frankrijk. Ze fietsen vervolgens door naar België. “Het was een lange, maar ook mooie rit. Engeland is erg heuvelachtig met heuvels met een hellingshoek van wel 10%. De snelheid kwam er dus niet echt in.” De fietsers kwamen vlak na zonsondergang aan in Oostende.

Nog twee dagen te gaan

Op zondag namen ze het pontje in Oostende. Vanaf daar was het ongeveer drie uur fietsen naar Breskens, waar ze de ferry naar Vlissingen namen. “Op de ferry kreeg ik een telefoontje van een vriend, hij stond op de kade te wachten om ons een hart onder de riem te steken. Super cool!” Na de lunch en een kopje koffie reden ze verder naar Oudorp.

De laatste dag

“We vertrokken vroeg richting Delft, daar stond collega Jet die samen met haar zoontje een stukje met ons meefietste.” Daarna ging de fietsploeg door naar Ypenburg om een bezoek te brengen aan de albelli fabriek. Daar worden onder andere de fotoboeken van Make-A-Wish gemaakt. “Onder luid gejuich en geklap werden we ontvangen, ze hadden zelfs een lint gespannen! We hebben lekker geluncht en een blik in de fabriek geworpen.” Na het bezoek reden ze door naar Amsterdam. “Een mooie route via Katwijk, Noordwijk en Zandvoort”, zegt Alexander. Onderweg sloten nog een aantal collega’s aan om de ploeg te vergezellen in de laatste kilometers. Hij vervolgt: “Om vier uur kwamen we aan bij het albelli kantoor in Amsterdam. Voor mijzelf, inclusief naar huis heen en weer, komt de tocht neer op 779,8 kilometer en 37 uur in het zadel.”

Cheque van 20.050 euro

In totaal heeft Alexander, samen met zijn collega’s, een bedrag van 20.050 euro opgehaald voor Make-A-Wish. De teller loopt nog langzaam wat op. Bij aankomst in Amsterdam was het groot feest en werd de cheque overhandigd aan Make-A-Wish.

Maandagavond om acht uur kwam Alexander thuis. Zijn kinderen van 5 en 8 jaar waren nog wakker en deden de deur open. De oudste rende meteen terug naar de woonkamer en pakte de krant. Hij riep: “Papa! Papa! Papa! Je bent beroemd!” Alexander straalt terwijl hij dit zegt. “Een beter gevoel dan dat je kind zo trots op je is, dat bestaat toch niet?”

Hartverwarmend

Alexander zelf haalde een bedrag op van 5.457 euro. “Het is hartverwarmend om te zien dat 208 mensen mij gesteund hebben, dank, dank, dank!”

Make-A-Wish

Non-profitorganisatie Make-A-Wish vervult jaarlijks met ruim 400 vrijwilligers 600 allerliefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte.

Meer weten over Make-A-Wish? Kijk dan op makeawishnederland.org.

Overhandiging van de cheque van 20.050 euro aan Make-A-Wish.
Tower Bridge in Londen.