Sinterklaas en zijn Pieten op bezoek bij FC Uitgeest

Nieuws
Lekker voetballen.
Lekker voetballen. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Sinterklaas zou Sinterklaas niet zijn als hij niet ook even langskwam bij zijn favoriete voetbalclub FC Uitgeest. Het was erg koud. maar wat was het weer gezellig!

Op vrijdagavond 1 december kwam Sinterklaas samen met zijn zes Pieten op bezoek en vond het Sinterklaastoernooi plaats. De kinderen uit de Onder 8 en de Onder 9 speelden een onderling toernooi. Om precies 18.00 uur stonden de patat en snacks klaar. Na het eten betrad de goedheiligman met zijn Pieten het clubhuis. Van elk team mochten spelers even hun verhaal komen doen bij de Sint, en door de Pieten werden zij uitvoerig voorzien van pepernoten en cadeautjes. Even na 19.00 uur moest de Sint weer door want ja, het is druk in deze tijden.

Op zaterdagochtend vereerden de Pieten de allerjongste jeugd van FC Uitgeest met een bezoek. Sinterklaas ging niet mee, want die was erg vermoeid van de avond ervoor. De Pieten speelden een balletje mee met de Onder 7 op hun WK. Daarna gingen ze naar de Henk Boonstra Hal waar de talenten van de Onder 6 aan hun training bezig waren. Last but not least deden ze ook de spelers van de JG aan. Alle kinderen werden voorzien van pepernoten en cadeautjes.

Sinterklaas en zijn Pieten in het clubhuis van FC Uitgeest.