Acht bewoners keren terug; nieuwe wijk stemt tot tevredenheid

Nieuws
De woningen aan de Middenweg zijn bijna gereed.
De woningen aan de Middenweg zijn bijna gereed.

UITGEEST – “De wijk is totaal anders geworden. Die oude huizen oogden heel saai en dit past perfect in het oude dorp”, zo laat een bewoner van Uitgeest weten. Zij krijgt bijval van andere passanten die uiterst tevreden zijn over de nieuwbouw in het hart van Uitgeest.

De heer De Waal Malefijt woont in zijn karakteristieke woning pal naast het bouwproject aan de Middelweg. Ook hij vindt het een zeer geslaagd project. “Ik vind het prachtig. De huizen passen goed in het dorp, en alles was ook prima gecommuniceerd. Natuurlijk is er overlast, maar dat viel allemaal heel erg mee.”

Duurzaam

Kennemer Wonen levert binnenkort 54 nieuwe sociale woningen op aan de J.E. de Witstraat, Hogeweg en Middelweg. Na de sloop van de oude woningen op deze locatie, zijn 54 nieuwe woningen gebouwd. Ze zijn duurzaam en energiezuinig. 

Voorrang

In totaal bouwt Kennemer Wonen op deze locatie 28 driekamerappartementen en 26 grondgebonden woningen. Acht bewoners van de oude woningen, keren weer terug. Een aantal van de overige woningen wordt met voorrang verhuurd aan huurders van Kennemer Wonen in Uitgeest die 65 jaar of ouder zijn en in een sociale (eengezins)woning wonen, waarbij de slaapkamer op een andere verdieping ligt dan de woonkamer. Of een appartement dat alleen bereikbaar is met een trap. De woningen die deze huurders achterlaten, komen beschikbaar voor andere woningzoekenden. 

Ouderen

Door deze doorstroming kunnen oudere Uitgeesters nog jarenlang wonen in een voor hen geschikte woning en komen er sociale huurwoningen vrij voor gezinnen. Kennemer Wonen en de gemeente zorgen er zo voor dat mensen in Uitgeest kunnen blijven wonen in een voor hen passend huis.

Straatbeeld

De gemeente, Kennemer Wonen en toenmalige bewoners hebben veel samengewerkt aan het plan. Het resultaat is dat de woningen goed in het straatbeeld van Uitgeest passen en helemaal aansluiten bij de wensen van deze tijd. De komende maanden worden de woningen afgebouwd, installaties aangebracht en de openbare ruimte ingericht. De eerste woningen worden in maart opgeleverd. Eind mei moet het hele project klaar zijn.

Foto’s: Bert Westendorp.

Afbeelding
Aan de Hogeweg staan de panden nog in de steigers.
Afbeelding