Unieke bezoekje aan natuurplek

Nieuws

AKERSLOOT - Langs de A9 tussen Akersloot en Limmen ligt een bijzondere natuurplek die eens per jaar te bekijken is met een boswachter. Op zondag 29 mei kunnen geïnteresseerden van 10.00 tot 12.00 uur meewandelen.
Vanaf de snelweg zijn de kleuren in het Limmerdie goed te zien, maar tijdens een wandeling door het gebied valt pas goed op hoeveel planten er bloeien. De gele vlekken van de ratelaar, die hier massaal groeit, en roze velden van de echte koekoeksbloem. Ook het wit van het zeldzame veenpluis valt op. Bijzonder is dat hier ook veel orchideeën staan. Deelnemers gaan tevens op zoek naar het bevertjesgras, een fotogeniek plantje. Aangeraden wordt laarzen of stevige schoenen aan te trekken.
Het startpunt is als volgt te vinden: neem vanaf de Kennemerstraatweg (tussen Heiloo en Limmen) de afslag bij het hotel naar de Lage Laan richting de A9. Ga over het viaduct van de A9 met de bocht naar rechts en beneden bij de parallelweg linksaf. Aan het einde van de weg kan geparkeerd worden. De kosten bedragen € 7,- (€ 3,- voor kinderen tot 12 jaar, beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar). Reserveren is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl.