De Medische Kliniek Velsen gaat verder uitbreiden

Partnerbijdrage
Medische Kliniek Velsen.
Medische Kliniek Velsen. (Foto: aangeleverd)

Medische Kliniek Velsen gaat verder uitbreiden

Partnerbijdrage dossier

VELSEN - De gemeente Velsen heeft onlangs vergunning verleend voor de bouw van een Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) op de begane grond en de uitbouw aan de voorkant ten behoeve van een nieuwe entree en extra lift.

De patiënten zullen de komende maanden daarom te maken krijgen met verbouwwerkzaamheden, maar het resultaat mag er daarna zijn.

Met een CSA gaat MKV zelf de operatienetten steriliseren, wat de operatiemogelijkheden vergroot en MKV verduurzaamt. Er is minder verpakkingsmateriaal nodig en geen vervoer over de weg. De nieuwe entree veraangenaamt de binnenkomst voor bezoekers en de tweede lift zal de doorstroming in het gebouw verbeteren.

Radiologie

De afdeling radiologie is het afgelopen jaar uitgebreid met een tweede Philips MRI-scan en CT-scan, waardoor er meer diagnostiek kan plaatsvinden en het serviceniveau voor de poliklinieken gehandhaafd blijft.

Dat is erg gewenst, omdat het aantal medisch specialisten is toegenomen en er een discipline is bijgekomen. Zo is in september de afdeling cardiologie van start gegaan en zijn er extra formatieplaatsen gecreëerd voor de disciplines neurologie, gynaecologie, radiologie en orthopedie.

Gestage uitbreiding medisch specialisten

Door gestage uitbreiding van het aantal medisch specialisten is de verwachting dat er een forse toestroom van patiënten naar de poliklinieken opgang gaat komen. Om dit de komende jaren het hoofd te kunnen bieden, is MKV eigenaar geworden van het aanpalende gebouw aan de Leeghwaterweg 1. Dit gebouw zal in 2024 volledig worden verbouwd tot een grote polikliniek voor alle disciplines. Het huidige gebouw zal daarna dienen voor radiodiagnostiek, operatieve behandelingen en 24/7 verpleging.