Inschrijving 5e editie van de Oer-IJ Expeditie geopend

Sport
Ontdek het groene hart van Kennemerland tijdens de Oer-IJ Expeditie.
Ontdek het groene hart van Kennemerland tijdens de Oer-IJ Expeditie. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Dit jaar staat Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei, voor de vijfde keer geheel in het teken van de Oer-IJ Expeditie. Stichting Sportevenementen Le Champion laat met deze ontdekkingswandeltocht deelnemers kennismaken met het eeuwenoude gebied rondom de Oer-IJ: een grillige zijtak van de Rijn, die tot het begin van de jaartelling bij Castricum in zee uitmondde. Wandelaars kunnen kiezen uit vier unieke routes van 10, 16, 22 en 31 kilometer. Inschrijven is nu mogelijk.

Alle routes van de Oer-IJ Expeditie gaan van start vanaf het archeologiemuseum Huis van Hilde, nabij Station Castricum. Hierna zullen de deelnemers direct het verborgen landschap in het groene hart van Kennemerland ontdekken. De geschiedenis van het Oer-IJ gebied komt voor één dag weer tot leven door de vele gidsen en indrukwekkende acts op de routes. Dit maakt de Oer-IJ Expeditie een ware wandelbeleving.

Eén groot wandelfeest

Aankomende editie wordt het vijfjarig jubileum van het wandelevenement gevierd. Daarnaast bestaat Stichting Oer-IJ, het goede doel van de Oer-IJ Expeditie, 10 jaar. Om deze jubilea te vieren, worden de deelnemers getrakteerd op een nieuwe route van 10 kilometer. Deze afstand neemt de deelnemers mee door het gezellige centrum van Castricum, voordat zij het groene Oer-IJ gebied gaan verkennen.

Thema 2023

Net als voorgaande edities staat de Oer-IJ Expeditie 2023 in het teken van een thema. Dit jaar is het thema ‘Water: Toen – Nu – Later’. Water en wind hebben het Oer-IJ gebied vorm gegeven. Zij zijn allesbepalend geweest voor het aanzien en de inrichting van het landschap. In de omgeving waar doorheen wordt gewandeld is hier nog verrassend veel van terug te zien. Gidsen en acts op de route van de ontdekkingswandeltocht vertellen de deelnemers graag alles over de rol van het water bij de vorming van het Oer-IJ gebied.

Inschrijven

Inschrijven voor de jubileumeditie van de Oer-IJ Expeditie is mogelijk via www.oerijexpeditie.nl.