Mike Korver verdient met top tien volle tourkaart

Sport
Mike Korver.
Mike Korver. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Mike Korver heeft in het Duitse Verden uitstekend gepresteerd tijdens de Qualifying School van de Pro Golf Tour. De profgolfer uit Uitgeest eindigde daar in de top tien, waarmee hij voor komend seizoen het beste speelrecht heeft veiliggesteld.

Ieder jaar is het voor golfers een week vol stress en spanning: de Qualifying School, waarin kwalificatie voor de toernooireeks van het nieuwe seizoen moet worden afgedwongen als dat via de gewone ranking niet is gelukt. Honderden golfers gaan die strijd aan, maar de beste kaarten zijn maar voor een kleine groep weggelegd.

Mike Korver (26) nam deel aan het toernooi in Verden, onder de rook van Bremen in Duitsland. De eerste dag leek een prima resultaat op te leveren. Na vijftien holes was de Uitgeester twee slagen onder par, maar in de laatste drie holes leverde hij nog drie slagen in. Met een slag boven par was er werk aan de winkel op de tweede dag. Maar daarin bleef Korver niet alleen koel, maar speelde ook uitstekend golf. Met een score van 69 bleef hij drie slagen onder par voor een totaal van twee onder par. Daarmee eindigde hij op een zevende plaats. Voor de golfers in de top tien was de beste categorie startbewijzen voor volgend seizoen weggelegd.

Na een moeilijk eerste seizoen was dit een flinke opsteker voor de Uitgeester. “Ik ben heel tevreden met wat ik heb laten zien in Verden”, stelde Korver. “Dit seizoen heb ik wat veranderingen doorgevoerd en dat begint nu allemaal op zijn plek te vallen. Ik was niet alleen ontspannen in de baan, maar speelde gewoon ook heel goed golf. Dat biedt perspectief voor het komende seizoen, waarin ik de ervaringen van dit eerste jaar in praktijk moet brengen.”