‘Op weg naar Kerst’ in drie kerken

Uitgaan
De liederen worden gezongen onder leiding van dirigente Marieke Zondervan.
De liederen worden gezongen onder leiding van dirigente Marieke Zondervan. (Foto: Theo Beentjes)

REGIO - Sfeervolle kerstmuziek, afgewisseld met vrolijke uptempo liederen en bekende kerstsongs.

Van deze muziek kom je in kerststemming komende 8, 9 en 10 december als het gepassioneerde projectkoor van dirigente Marieke Zondervan ‘Op weg naar Kerst’ diverse kerstnummers zingt. Vrijdag 8 december in Uitgeest in de Onze Lieve Geboorte Kerk om 19.30 uur. Zaterdag 9 december in Beverwijk in de Agathakerk om 19.30 uur. Zondag 10 december in Castricum in de Pancratiuskerk om 15.30 uur. 

Pianist Jaap Brackman begeleidt de groep met 45 sopranen, alten en tenoren bij elke repetitie en natuurlijk bij de optredens in de drie verschillende kerken. 

Meezingen

Het mooie aan ‘Op weg naar Kerst’ is, dat gasten kunnen luisteren én mogen meezingen met het ‘sing-a-long’ gedeelte met bekende nummers als ‘Let it snow’ en ‘Winter Wonderland’. Het optreden duurt een uur en is divers met verrassende liederen als ‘Wachtend tot de Redder zal komen’, ‘I heard the bells on Christmas day’ en klassiekers als ‘Away in a Manger’.

Dirigente Marieke: “Het is mooi om te zien hoe je in een korte tijd een muzikaal optreden kunt neerzetten in kerken. 

We stellen ons open voor iedereen. Om mee te zingen en natuurlijk om te komen kijken en luisteren. Ik vind het belangrijk, dat iets cultureels en muzikaals gratis te bezoeken is en in de kerk is dat mogelijk. We hopen, dat de drie verschillende kerken vol zitten. En natuurlijk dat iedereen vroeg in december in een fijne kerstsfeer komt.”

Kom in de kerststemming met de 'Op weg naar Kerst' optredens.