Kaskraker Barbie bij Filmhuis De Zwaan

Uitgaan
Barbie.
Barbie. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST – De komische fantasyfilm Barbie van regisseur Greta Gerwig is op vrijdag 15 december te zien bij Filmhuis De Zwaan Cultureel. De film, met Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrollen, trok in Nederland in de eerste drie weken al ruim een miljoen bioscoopbezoekers en is de succesvolste film ooit van producent Warner Bros.

In Barbie Land, een kleurrijke en vooral door Barbies gedomineerde wereld, lijkt alles en iedereen perfect. Bewoners douchen er zonder water en auto’s hoeven niet per se bestuurd te worden. Stereotype Barbie (Robbie) geniet volop van het leven, totdat er imperfecties als schaamte en platvoeten bij haar optreden. Vanuit de Barbie-wereld begint ze samen met de aanhankelijke Ken (Gosling) een avontuurlijke reis naar de echte wereld. Al snel ontdekt ze de geneugten maar ook de uitdagingen van het leven onder de mensen. Een slimme en maatschappijkritische film over emancipatie met naast veel humor vooral ook veel roze.

Kaartje kopen

De aanvang is om 20.15 uur en een kaartje kost 7,50 euro. Vrienden van De Zwaan Cultureel betalen 6,50 euro. Kaarten kopen kan via www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal.

De Zwaan Cultureel, Middelweg 5 te Uitgeest.