Koffieconcert James Oesi en Djuwa Mroivili bij De Zwaan Cultureel

Uitgaan
James Oesi en Djuwa Mroivil.
James Oesi en Djuwa Mroivil. (Foto: Bete van Meeuwen)

UITGEEST - Contrabassolist James Oesi en pianiste Djuwa Mroivili geven op zondag 17 december een koffieconcert bij De Zwaan Cultureel. Zij zorgen voor een programma vol bekend en minder bekend klassiek repertoire.

Zo brengen James en Djuwa volksmuziek in zijn pure vorm en laten ze zien hoe beroemde componisten als Johannes Brahms, George Gerswhin en Antonín Dvorák hierdoor werden geïnspireerd. Ook spelen ze werk van de Afro-Amerikaanse componisten Samuel Coleridge-Taylor, William Grant Still en Florence Price, wier rond 1900 gemaakte werk de laatste jaren weer aan bekendheid wint bij het publiek.

James Oesi trad onder andere al op in Podium Witteman en Vrije Geluiden. Als een van de weinigen richt hij zich op de contrabas als solo-instrument. Vorig jaar leerde hij Djuwa Mroivili kennen, een klassiek pianiste die de status quo in de muziekwereld uitdaagt en nieuwe perspectieven wil bieden. Samen staan ze in maart in het Concertgebouw in Amsterdam, maar op 17 december doen ze dus eerst nog Uitgeest aan.

Tickets

De aanvang is om 11.30 uur en een kaartje kost 12,50 euro. Vrienden van De Zwaan Cultureel betalen 10,00 euro. Kaarten kopen kan via www.dezwaancultureel.nl of aan de zaal.

De Zwaan Cultureel, Middelweg 5 te Uitgeest.