‘Victorie on Tour’ brengt melancholische indie-pop naar De Cirkel Heemskerk

Uitgaan
Sterre Weldring.
Sterre Weldring. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - Onder de noemer van Victorie on Tour treedt lokaal talent Sterre Weldring vrijdagavond 22 december op bij De Cirkel in Heemskerk. Podium Victorie Alkmaar treedt buiten haar muren en heeft voor Sterre een tour geboekt op een aantal bijzondere locaties in Noord-Holland. De supportacts zijn net als Sterre veelbelovende regionale artiesten. In samenwerking met verschillende podia helpt deze tour om lokaal talent op grotere hoogtes te komen.

Binnen een genre dat zich het beste laat omschrijven als ‘melancholische indie-pop’, schrijft Sterre Weldring nummers over de complexe emoties die de liefde en het leven met zich meebrengen. Ze probeert deze emoties te ontwarren, niet alleen om zelf dichter bij de waarheid te komen, maar ook om anderen daarmee troost te bieden. Dit doel bracht haar al tot de finale van de Grote Prijs van Nederland, Popronde en Radio 2. Tijdens Victorie on Tour brengt Sterre haar tweede EP, Hope & The Aftermath, ten gehore, die in oktober is verschenen.

Het voorprogramma bij dit zitconcert wordt verzorgd door Bram van Langen en Tim Langedijk. Bram van Langen is een Nederlandse songwriter en multi-instrumentalist. Hij studeerde gitaar en basgitaar aan het Conservatorium van Alkmaar. Bram heeft op grote podia gestaan, zoals Paradiso en de Melkweg, en speelt al ruim twintig jaar samen met Tim Langedijk in ontelbaar verschillende formaties. Voor de opname van Brams EP Twelve Years zaten ze met slechts twee gitaren en wat microfoons tegenover elkaar in Tims huiskamer. Zo wisten ze de intimiteit van een sterke muzikale verbinding vast te leggen, waardoor de luisteraar het gevoel heeft bij hen in de kamer te zitten.

Tickets

De aanvang is om 20.30 uur. Een kaartje kost 12,50 euro (via podium Victorie) en aan de deur 14 euro. Kaarten voor ‘Victorie on Tour’ zijn online te bestellen via podiumvictorie.nl/sterre-weldring.

Theater en Filmhuis De Cirkel, Laurentz uit & eten, Anthonie Verherentstraat 1, 1961 GD Heemskerk.