Maandelijkse rondleiding Fort bij Krommeniedijk

Uitgaan
Fort K'IJK.
Fort K'IJK. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIEDIJK - Het is bijna weer tijd voor de maandelijkse rondleiding in en rond Fort bij Krommeniedijk. De gidsen Hans en Theo vertellen hun smeuïge anekdotes en bijzondere weetjes tijdens de eerstvolgende excursie op zaterdag 2 maart.

Ontdek meer over de geschiedenis van Fort bij Krommeniedijk, één van de 46 forten van de Stelling van Amsterdam. Ontdek hoe soldaten sliepen, hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte, en later een prachtig uitkijkpunt werd. De gidsen laten je alles zien.

Stelling van Amsterdam

Het is een prachtige mogelijkheid om een fort van de Stelling van Amsterdam van binnen te bekijken. Wat was de aanleiding om de Stelling van Amsterdam te bouwen en wat betekende dat voor Amsterdam? Of wil je graag weten wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en leren wat een kazemat is? Boek dan de rondleiding.

Landschap

Fort K’IJK ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap. Het fort is onder beheer van Landschap Noord-Holland en opengesteld voor publiek. Je kan voor of na de rondleiding ook nog een audiotour volgen over de Stelling en de omliggende natuur en genieten van een drankje en een hapje in de Theeschenkerij.

Rondleiding

De rondleiding is op zaterdag 2 maart van 13.30 tot 14.45 uur, Fort K’IJK, Lagendijk 22 in Uitgeest. De rondleiding is minder geschikt voor hele jonge kinderen. De rondleiding is ten dele slecht bereikbaar met een rolstoel. Verdere informatie en reserveren via gaatumee.nl.

Fort K'IJK.