Versnelde EHBO-cursus in Castricum

Zorg
Het bedienen van een AED wordt geoefend.
Het bedienen van een AED wordt geoefend. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Altijd al willen leren hoe je eerste hulp kunt verlenen? EHBO Vereniging Castricum organiseert een versnelde EHBO-cursus van 16 oktober tot en met 4 december. Ook inwoners van Uitgeest zijn van harte welkom.

De cursus Eerste Hulp bestaat uit e-learning voor de theoretische kennis en zes praktijklessen om de handelingen zoals reanimatie en stabiele zijligging te oefenen.

Een ongeval, iemand die op straat onwel wordt, een ongelukje in huis of bij het sporten; het gebeurt dagelijks. Het verlenen van eerste hulp kan levensreddend zijn. In de cursus zijn verslikking, reanimatie, het bedienen van de AED en de eerste hulp aan kinderen inbegrepen.

De cursus bestaat uit een e-learning waarin je zelfstandig alle theorie doorneemt. Het doorlopen van deze lessen neemt tussen de acht en tien studie-uren in beslag. Voor het beantwoorden van vragen is een docent van de EHBO Vereniging beschikbaar. Aansluitend volg je zes praktijklessen om de handelingen uitgebreid te oefenen. De praktijklessen starten op maandagavond 16 oktober 19.30 uur, de les duurt tot 22.00 uur. Het examen is op maandagavond 4 december.

Vergoeding

De praktijklessen en het examen zijn in het EHBO-leslokaal in Cultureel Centrum Geesterhage in Castricum. De groepsgrootte van de cursus is beperkt. Veel zorgverzekeraars geven een vergoeding voor de cursus Eerste Hulpverlener (het EHBO-diploma). Raadpleeg daarvoor de voorwaarden van jouw zorgverzekering.

Meer informatie: www.ehbocastricum.nl, 0251-651060 of secretaris@ehbocastricum.nl.