Brand in vermalingsbedrijf van ertsen Koningin Wilhelminahaven

112-nieuws
Brand in vermalingsbedrijf van ertsen Koningin Wilhelminahaven
Brand in vermalingsbedrijf van ertsen Koningin Wilhelminahaven (Foto: Flashphotonl)


Vrijdagochtend is er brand uitgebroken in een pand aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. De hulpdiensten werden rond 06:00 gealarmeerd. De brand is ontstaan bij de NEM (Nederlandse Erts- en Mineraal-Bewerking), een bedrijf gespecialiseerd in het breken en vermalen van ertsen, mineralen en ferro-alloys, zoals vermeld op de website van het bedrijf. Bij de brand kwam veel rook vrij. Drie personen hebben te veel rook ingeademd en zijn onderzocht door ambulancepersoneel.

Vanwege de brandbestrijding zijn de Vulcaanweg en de Koningin Wilhelminahaven afgesloten. Het verkeer ondervond hier grote hinder van. Vooral rondom Vijfsluizen ontstond er grote verkeersdrukte doordat de twee doorgaande wegen van Schiedam naar Vlaardingen waren afgesloten, waardoor het verkeer eigenlijk vanaf Vijfsluizen een doodlopende weg inreed.

De brand zelf was snel onder controle en bleek te zijn ontstaan in de elektra van een machine. Dit zorgde voor enige tijd rookontwikkeling. In de haven lag een blusboot van de Havendienst paraat, maar uiteindelijk hoefde deze niet te worden ingezet. Rond 7:20 uur konden de hulpdiensten inpakken en terugkeren naar de kazerne.