Aanhouding na wilde achtervolging in Vlaardingen-West

112-nieuws
Wilde achtervolging in Vlaardingen-West
Wilde achtervolging in Vlaardingen-West (Foto: JB Media)

In Vlaardingen-West heeft woensdagavond na 22:00 uur een wilde achtervolging plaatsgevonden van een personenauto. 

Hoge Snelheden

De auto kreeg een stopteken van de politie, waarna deze er direct vandoor ging. Agenten wilden de bestuurder controleren omdat het vermoeden bestond dat deze zonder rijbewijs reed zo meldt persbureau JBMedia. De automobilist ging er zonder verlichting vandoor in de krappe straatjes van Vlaardingen-West, waarbij hoge snelheden werden gereden. 

Achtervolging met veel politie eenheden

De achtervolging in de wijk achter de Dirk de Derdelaan duurde enkele minuten en had veel weg van een kat-en-muisspel tussen de op de vlucht zijnde automobilist en de politiebus. Door wegwerkzaamheden in de omgeving rondom de Dirk de Derdelaan leek het erop dat de bestuurder moeite had om zich een weg uit de wijk te vinden. Toen dit eenmaal lukte, ging hij er met hoge snelheid vandoor over de Floris de Vijfdelaan en de Marathonweg. Inmiddels waren een tiental politieauto’s onderweg om ook deel te nemen aan de achtervolging. Rond 22:15 uur reden er zeker 8 tot 10 politieauto’s met zwaailicht en sirene door de Vlaardingse wijk achter de auto aan. 

Aanhouding

Op de Zuidbuurt lukte het de politie om de auto tot stoppen te dwingen. De bestuurder, een jongeman, werd direct aangehouden. Naar verluidt is hij recentelijk al meermaals gepakt voor het rijden zonder rijbewijs. Ook nu was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Agenten hebben bij de jongen een speekseltest afgenomen omdat zij sterke aanwijzingen hadden dat de jongeman onder invloed was van verdovende middelen. 

Minderjarigen

In de auto, die al vol schade zat, zaten ook nog twee minderjarigen. De jongen en het meisje zijn door agenten naar hun ouders gebracht. Bij de achtervolging raakte wonder boven wonder niemand gewond. Wel werd de bestuurder wat misselijk van zijn eigen rijstijl. De jongeman heeft daarom in de politiebus een vuilniszak gekregen waarin hij een deel van zijn maaginhoud kon deponeren.  

Voertuig in beslag genomen

De auto is door de politie in beslag genomen. Er zal later een beslissing worden genomen over wat er met de auto zal gebeuren. Dat dit niet de eerste keer is dat hij wordt gepakt voor rijden zonder rijbewijs zal zeker meewegen in deze beslissing.