Een mooi Vlaardings bedrag voor stichting Ambulance Wens

Algemeen
Trots overhandigen Esmee Lecluse en Souhaila El Boujattouyi de cheque aan Mieke Melgers van de stichting Ambulance Wens. Annette Wielaard, begeleidend docent, kijk tevreden toe. (Foto: Peter Spek)
Trots overhandigen Esmee Lecluse en Souhaila El Boujattouyi de cheque aan Mieke Melgers van de stichting Ambulance Wens. Annette Wielaard, begeleidend docent, kijk tevreden toe. (Foto: Peter Spek) (Foto: )

De stichting Ambulance Wens Nederland kon een mooi bedrag van 1010 euro in ontvangst nemen van Esmee Lecluse en Souhaila El Boujattouyi, twee leerlingen van het Geuzencollege, die het bedrag inzamelden door spulletjes te verkopen in hun leerwinkel Lokaal97 op de Hoogstraat.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – “Met dit bedrag zijn wij heel erg blij”, zegt Mieke Melgers, die samen met André Steenvoorden speciaal met de ambulance naar Vlaardingen was gekomen om de cheque in ontvangst te nemen.

Esmee en Souhaila vinden het spannend om de cheque te moeten overhandigen. “Wij hebben het geld overigens niet met ons tweeën opgebracht, maar ook de andere leerlingen die dagelijks in de winkel staan hebben hier natuurlijk aan meegewerkt”, zegt Esmee.

Wensen

De stichting Ambulance Wens vervult laatste wensen van mensen met een levensbedreigende ziekte. “Dat zijn vaak wel emotionele momenten voor deze mensen, maar ook voor ons als vrijwilligers op die speciale ambulance. Wekelijks worden er landelijk zo’n zes wensen vervuld”, weet Mieke Melgers, verpleegkundige in een ziekenhuis.

“Vanuit onze centralepost in Rotterdam worden de ambulances aangestuurd en wij rijden door heel Nederland en gaan soms zelfs naar het buitenland. Het is erg dankbaar werk en wij zijn afhankelijk van sponsoren en giften, zoals deze van de twee leerlingen van deze school.”

Geroerd

Tien jaar geleden werd de stichting Ambulance Wens opgericht door Kees Veldboer. “Als ambulancechauffeur vervoerde ik begin 2007 de ernstige zieke zeeman Mario Stefanutto.

“Onderweg naar het ziekenhuis maakten wij een omweg, via het Vlaardingse havenhoofd. Diep geroerd door het intense geluk dat de zieke hierdoor beleefde, regelde ik voor hem ook een rondvaart door het Rotterdamse havengebied.

“Van mijn werkgever leende ik een ambulance voor het vervoer. Dankzij enkele simpele telefoontjes was iets prachtigs geregeld. Daar wilde ik mee verder.”

Goed doel

Alle wensen worden gratis uitgevoerd. Annette Wielaard die de leerlingen in de leerwinkel van het Geuzencollege op de Hoogstraat heeft begeleid, kwam op het idee om het bedrag aan deze stichting te doneren.

“Wij proberen om de paar maanden een bedrag aan een goed doel te schenken. Ons volgende goede doel is de Spring Foundation in Vlaardingen, dat is een netwerkclub die tot doel heeft om de sociale armoede in Vlaardingen te bestrijden.”