Basisscholen uit Vlaardingen redden apparaten uit de kliko

Algemeen

Met een inzamelactie hebben basisscholen IKC De Bavinck en CBS Het Visnet uit Vlaardingen veel kleine apparaten uit de kliko gered, zodat ze kunnen worden gerecycled. Voor hun inzet hebben zij niet alleen een beloning, maar ook een Wecycle certificaat met een ster ontvangen. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waar meer dan 200 basisscholen verspreid over heel Nederland aan hebben deelgenomen.

Vlaardingen - De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De landelijke inzameling is ook nog eens goed voor een cheque van €10.000 voor Stichting Jarige Job. Wecycle doneert voor iedere deelnemende school een bedrag. Met het bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. De jarige Jobjes ontvangen een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.

Inzamelactie
De jaarlijkse inzamelactie wordt voor het zevende jaar georganiseerd. Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: “Wij vinden het belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier iets mee te geven over het nut van afvalscheiding. De samenwerking met scholen is daarom van groot belang voor ons. Wij zijn hen dan ook heel dankbaar voor hun inspanningen, zeker tegen het licht van hun volle onderwijsprogramma’s”.