Landelijke doorbraak voor Rita Young?

Algemeen
Rita Young kan altijd een beroep doen op haar grote vriend Lee Towers. Menig duet hebben zij samen in het verleden gezongen. (Foto: Jan de Jong)
Rita Young kan altijd een beroep doen op haar grote vriend Lee Towers. Menig duet hebben zij samen in het verleden gezongen. (Foto: Jan de Jong) (Foto: Jan de Jong)

VLAARDINGEN – Rita Young hoopt het vurig. De inmiddels 73-jarige en in de showbizz gelouterde Vlaardingse zangeres en presentatrice hoopt met het meeslepende ‘Ik weet niet goed’ een hit in Nederland te scoren. “Mijn nieuwe single is inderdaad een meeslepende wals die het op de dansvloer goed zal doen. Ik hoop dat deze cd wordt opgepakt door de landelijke radiozenders om er een hit van te maken”, zegt Rita Young vol verwachting aan de vooravond van de presentatie van haar nieuwe cd.

De Vlaardingse heeft al veel cd’s op haar naam staan en geniet vooral bekendheid in deze regio. “Er is alles aan gedaan om de single een professionele uitstraling te geven en ook de bijbehorende clip mag gezien worden”, zegt de Vlaardingse vol hoop op een landelijke doorbraak in de muziekwereld.
Rita Young heeft al een glanzende carrière achter de rug en is een echte allrounder. Haar repertoire bestaat uit mooie ballades, evergreens, country & western en feestnummers, zowel in het Nederlands, het Engels als het Duits. Met haar 56-jarige bühne-ervaring presenteert Rita Young op een ontspannen manier shows op het podium, maar ook voor de radio.
Daarnaast heeft de Vlaardingse veel zangtalenten ontdekt door de organisatie van eigen shows en het Vlaardings Songfestival, dat zij in 1989 oprichtte. Bekende namen die hun eerste stappen bij haar gezet hebben,zijn onder andere Helemaal Hollands, Frans Bauer, Vinzzent en vele anderen. Rita Young organiseerde ook veel acties voor goede doelen, meestal met medewerking van een keur aan artiesten, zoals Lee Towers. Zij kreeg in 2003 voor haar inzet voor goede doelen een Gouden Stadsspeld van de Gemeente Vlaardingen en later dat jaar ontving zij uit handen van de toenmalige burgemeester Stam ook nog een Koninklijke onderscheiding.
In 2004 nam zij afscheid van de muziekwereld, maar in 2008 keerde ze alweer terug op het podium. Op 13 oktober 2011 richtte ze vervolgens de Stichting Muzikaal Onthaal Vlaardingen op van waaruit zij evenementen voor senioren organiseert, zoals de Muzikaal Onthaal Show en Mag Ik Deze Dans Van U?, met als doel mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen aan het bewegen te krijgen. Ook presenteert zij tot op de dag van vandaag elke vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur het radioprogramma Muzikaal Onthaal bij Omroep Vlaardingen. Op 24 september zal het bekende Nederlandse zangduo Saskia & Serge in Partycentrum Prikkewater de nieuwe single aan Rita Young uitreiken tijdens haar show. Kaarten zijn te bestellen via 06-53766126. Vijf euro voorverkoop en € 7.50 zaal.