Terugblik op geslaagd Terras Theater

Algemeen

Afgelopen zondag liet de Stadsgehoorzaal met Terras Theater zien dat zij júist in deze tijden willen én kunnen doen waar zij mede voor op de wereld zijn: cultuur en positiviteit bieden aan de inwoners van Vlaardingen en omstreken. 

Vlaardingen - Zonovergoten volle terrassen met enthousiaste bezoekers zagen hoe drie theatrale acts langs de terrassen van de historische binnenstad trokken. Het theater kan daarmee terugkijken op een zeer geslaagde middag en kijkt uit naar het coronaproof najaarsprogramma in de Stadsgehoorzaal.

De theatrale middag begon om 13:00 uur toen twee ingenieuze vuilnismannen op Segways inclusief geluidseffecten de markt op kwamen rijden. Zij deden hun naam Poubelle, Frans voor prullenbak, eer aan en vermaakten de aanwezigen op de terrassen van Eetcafé Stam en PROOST bij El Loco niet alleen met hun passie voor recycling én vrouwelijk schoon in het publiek. Hun verfrissende aanpak was een welkome vorm van verkoeling tijdens deze onverwacht zonovergoten dag.

Toen de vuilnismannen doortrokken naar het terras van Eetcafé de Waal zagen de toeschouwers op en om de terrassen op de Visbank drie elegante steltlopers vanuit de Stadsgehoorzaal over de Oude Havenbrug komen. De betoverende act Colors van Teatro Pavana lieten hun bontgekleurde gewaden dansen in de wind en op de muziek en creëerden zo een ware kleurenzee. De vele aanwezigen keken hun ogen uit en lieten hun enthousiasme blijken door het geven van een groot applaus.

De laatste act die zich bij de stoet voegde was Cabaret d’Amour door Dave van der Wal en David Severins. Zij lichtten een tipje van de sluier op over wat men kan verwachten tijdens hun romantische variétéshow op zaterdag 13 februari.

In een mobiele setting, gecreëerd door een oude bakkersfiets met daarin grote ‘Theater’ letters, toonden zij een mix van zang, muziek, cabaret én jongleerkunsten. De interactie met en spontane serenades voor passerende fietsers, scooters en kinderen zorgden voor lachsalvo’s vanuit het publiek. Toen er spontaan een optreden werd gedaan voor het gezelschap van een 25 jaar getrouwd echtpaar was het feest écht compleet.

Voor het slotwoord verzamelde alle artiesten en theatermedewerkers zich op de Visbank waar directeur Renske Verbeek onder luid applaus liet weten zeer dankbaar te zijn voor de aanwezigheid en het vertrouwen van het Vlaardingse publiek en de hulp en steun van de vele vrijwilligers, de horeca, de gemeente, fondsen, bedrijven en particulieren bij de ontwikkeling van deze en toekomstige projecten. Door hun inzet en die van het theaterteam kan de Stadsgehoorzaal hun rol ook dit jaar, weliswaar bescheiden, blijven uitvoeren.

Theaterprogramma

Naast het zorgen voor volle terrassen maakte de Stadsgehoorzaal ook van de gelegenheid gebruik om te vertellen over het coronaproof theaterprogramma in het najaar. De kaartverkoop voor de voorstellingen in het najaar is namelijk onlangs gestart en dit werd onder de aandacht gebracht door de kleurrijke theaterkrant uit te delen onder de terrasbezoekers en passanten.

 Liefhebbers van specifieke genres konden tevens online genreprogramma’s bekijken door de QR-codes achterop de speciale bierviltjes te scannen. Het volledige programma met onder andere Karin Bloemen, Sanne Wallis de Vries, Niels Geusebroek en Jandino is te bekijken op www.stadsgehoorzaal.nl 

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Karlijn Offeringa zwemt NK-limiet Algemeen gisteren
Afbeelding
Spectrum Soepbar een succes Algemeen 30 nov, 13:28
Afbeelding
Een afvalwaterzuivering is net een wasstraat Partnerbijdrage 30 nov, 12:36
Afbeelding
Extra subsidie voor Omroep Vlaardingen Algemeen 30 nov, 12:34
Afbeelding
Oproep: Het Fonds zoekt verhalen over Villa IJzermans Algemeen 30 nov, 09:06
Afbeelding
Nieuw bestuur van ZwemVereniging Vlaardingen-Schiedam Algemeen 30 nov, 09:01
Afbeelding
Muziek bij de Buren blijft een bijzonder fenomeen Algemeen 30 nov, 08:59
Afbeelding
ZVVS mist afgezwaaide sterkhouders Sport 29 nov, 07:23
Afbeelding
In Memoriam Ben Vuijk: Kleine succesjes waren goud waard Algemeen 28 nov, 21:12
Afbeelding
Twist brengt koploper tot wanhoop Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:06
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Vlaardingen Sport 28 nov, 13:01
Afbeelding
Verlost van het gelijke spelen-spook Algemeen 28 nov, 09:39
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief