Afbeelding
(Foto: pr)

Column: Afval- of OV-pas?

Algemeen

Ik hoop vurig dat onze stad, maar vooral ook onze sympathieke wethouder Bas de Leede van GroenLinks, vandaag opgelucht adem zal kunnen halen en dat het afvalpasje voor de vuilcontainers met restafval nu naar behoren functioneert en het niet meer mogelijk is om met bijvoorbeeld je OV-pas de ondergrondse container te openen. 

Tot voor een paar dagen geleden kon ik nog steeds met mijn OV-pas de vuilniszak in de afvalcontainer kwijt, terwijl in een forse en dure voorlichtingscampagne werd gesuggereerd dat dit vanaf 1 februari alleen kon met het geleverde afvalpasje van Irado. Maar helaas, niets was minder waar. In de afgelopen maand kon ik gewoon het OV-pasje wat langer op digitale laser houden om de container te openen. 

Er is al veel over gezegd en geschreven en er zijn zelfs al schriftelijke vragen gesteld in de gemeenteraad, over de invoering en het functioneren van het afvalpasje. Het doet onze stad geen goed als opnieuw blijkt dat een systeem niet werkt. Als ik wethouder zou zijn, dan had ik in alle stilte het systeem ingevoerd en pas naar buiten getreden als het ook echt zou werken. 

Ik zou met mijn eigen vuilniszak een week lang proefdraaien bij mijn afvalcontainer in de wijk en als het dan goed werkt, het afvalpasje introduceren in de stad. Het zal toch niet zo zijn, dat het OV-pasje blijvend te gebruiken is. Eerst werd door Irado aangegeven, dat het slechte weer, flinke vorst en sneeuw in februari, de invoering belemmerde. 

De temperaturen zijn inmiddels naar lenteachtig niveau gestegen, dus daar aan kan het niet liggen. In alle eerlijkheid vraag ik mij ook af, of een vuilophaaldienst als Irado in staat is zo’n systeem in te voeren. Hebben zij de kennis in huis om zo’n project naar een goed einde te brengen of zijn zij met een verkeerde leverancier in zee gegaan, waarbij geld verdienen belangrijker is dan de geleverde prestatie. Het zal in gemeenteland niet de eerste keer zijn. Hopelijk kan ik vandaag, woensdag 3 maart, opgewekt met mijn vuilniszak en met mijn afvalpasje de container openen en het OV-pasje alleen maar gebruiken als ik op reis moet. Ik ben wel erg benieuwd...

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Thema foto-expo: kwetsbare vrijheid Algemeen 26 nov, 12:53
Afbeelding
207.000 euro voor onderzoek behandeling long-COVID klachten Algemeen 25 nov, 14:23
Afbeelding
Foto van de week: ‘Huiskamerplaatjes’ Algemeen 25 nov, 12:34
Afbeelding
Zes auto’s beschadigd bij flinke autobrand in Vlaardingen 112-nieuws 25 nov, 11:07
Afbeelding
Familie schenkt dagboek uit Hongerwinter aan Stadsarchief Historie 25 nov, 10:40
Afbeelding
Bijzonder boekje 100 plaatsen in Vlaardingen die je beslist moet bezoeken Algemeen 24 nov, 16:41
Afbeelding
Veelzijdige Henk Poort zingt het American Songbook in Stadsgehoorzaal Algemeen 24 nov, 14:23
Afbeelding
Ontroerend verhaal over hun vader Algemeen 24 nov, 12:34
Afbeelding
Forse stijging aantal e-step boetes in Zuid-Holland Algemeen 24 nov, 12:15
Afbeelding
Kort nieuws uit Vlaardingen Algemeen 24 nov, 10:10
Afbeelding
Ingezonden brief: ‘Kenteken invoeren met parkeren én een bonnetje?’ Algemeen 24 nov, 08:45
Afbeelding
Kerstmarkt in Vlaardingen 2022 Algemeen 23 nov, 14:47
Afbeelding
Het is een hard gelag om na zes jaar met ziel en zaligheid een doel na te streven in het zicht van de haven te stranden Algemeen 23 nov, 14:23
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief