Afbeelding
(Foto: Wim van ’t Hof)

Op de loopfiets geld inzamelen voor Villa Joep

Algemeen

Het Vlaardingse Spin For life team, dat bestaat uit team captain Jan de Witte, Jan van Hasselt, Jan Wielaart, Tineke Leliveld en Pieter en Lenneke Wapenaar, deden mee aan de Elliptigo tour voor Villa Joep, een fietstocht van 95 kilometer om geld in te zamelen voor onderzoek naar Neuroblastoom jeugdkanker, wat eindelijk een bedrag opleverde van 12 duizend euro.

Door Peter Spek

De fietstocht ging van Putten naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, waar het onderzoek plaatsvindt naar Neuroblastoom jeugdkanker. Vlaardinger Jan Wielaart aarzelde geen moment, toen hij gevraagd werd om mee te doen. ‘Villa Joep heeft een warm plekje in mijn hart. Ik vind het geweldig, dat mede door onze inzet wij het mogelijk maken dat het onderzoek naar de ziekte Neuroblastoom jeugdkanker gerealiseerd kan worden. Wij zien nu al wat het heeft opgeleverd en wat het nog gaat opleveren, want die strijd is nog niet gedaan. Dat wij daar een klein beetje aan mogen bijdragen geeft een goed gevoel”, aldus de Vlaardinger, die ook de afgelopen jaren steeds heeft meegedaan aan de Spin For Life evenement in de sporthal Holy en dit jaar zonder dat er fysiek gespind werd toch 47 duizend euro opleverde met een virtuele wandeling van Vlaardingen naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht.

Loopfiets

‘Dan heb je wel ja gezegd, maar ik heb nog nooit op zo’n Elliptigo, een soort loopfiets, gestaan. Gelukkig had ik medestanders. Tineke Leliveld ging ook met mij mee en ook voor haar was het net zo nieuw”, blikt Jan Wielaart terug op zijn tocht. Maar de actieve en betrokken Vlaardinger had hier geen spijt van. ‘Wij maakten deel uit van de acht ploegen die allemaal connecties hebben met de Vereniging Exclusieve Sportscholen, die uit heel het land naar Putten waren gekomen met hetzelfde doel. Een cheque uitreiken aan het Prinses Maxima Centrum en aan Villa Joep. Beide instanties ontvingen een bedrag van bijna 12 duizend euro.’ Jan de Witte en Jan van Hasselt deden de 95 kilometer in hun eentje op de loopfiets.

Stadsfiets

‘Het was de bedoeling dat wij, Pieter en Lenneke Wapenaar en Tineke Leliveld elkaar op de loopfiets zouden aflossen, althans dat was de bedoeling. Lenneke Wapenaar en Tineke Leliveld vonden het echter zo leuk om op de loopfiets de kilometers af te leggen, dat van wisselen maar weinig terechtkwam. Overigens vond ik dat niet erg, het was doodeng op zo’n loopfiets. Je zult er misschien aan moeten wennen en het vaker moeten doen, maar vooralsnog vond ik het fijn om op mijn stadsfiets de kilometers af te leggen. Hoewel dat ook nog wel heftig was om met een gemiddelde van 20 kilometer per uur op die stadsfiets bij de Elliptigo groep te kunnen blijven”, aldus Jan Wielaart.

Kippenvel

‘Na de succesvolle tocht werden wij in het Prinses Maxima Centrum toegesproken door professor Jan Molenaar, die het onderzoek leidt naar Neuroblastoom jeugdkanker en daar kregen wij allemaal kippenvel van”, zegt Jan Wielaart. ‘Ook het verhaal van een vader die al jaren mee deed aan acties voor Villa Joep, had daar nu zelf een kind liggen in het Prinses Maxima Centrum met Neuroblastoom jeugdkanker. Ook een moeder, die ook meer reed, vertelde dat haar kindje van twee jaar daar liefdevol wordt verpleegd. Beide ouders weten niet wat de toekomst van hun kinderen zal brengen en dat raakten ons erg.’ Ook professor Jan Molenaar vertelde wat de onderzoeken inmiddels hadden opgeleverd en waar de aandacht nog naar uit moest gaan. ‘Wij zijn al ver gevorderd met het onderzoek, maar wij zijn er nog niet.’

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Karlijn Offeringa zwemt NK-limiet Algemeen 30 nov, 14:23
Afbeelding
Spectrum Soepbar een succes Algemeen 30 nov, 13:28
Afbeelding
Een afvalwaterzuivering is net een wasstraat Partnerbijdrage 30 nov, 12:36
Afbeelding
Extra subsidie voor Omroep Vlaardingen Algemeen 30 nov, 12:34
Afbeelding
Oproep: Het Fonds zoekt verhalen over Villa IJzermans Algemeen 30 nov, 09:06
Afbeelding
Nieuw bestuur van ZwemVereniging Vlaardingen-Schiedam Algemeen 30 nov, 09:01
Afbeelding
Muziek bij de Buren blijft een bijzonder fenomeen Algemeen 30 nov, 08:59
Afbeelding
ZVVS mist afgezwaaide sterkhouders Sport 29 nov, 07:23
Afbeelding
In Memoriam Ben Vuijk: Kleine succesjes waren goud waard Algemeen 28 nov, 21:12
Afbeelding
Twist brengt koploper tot wanhoop Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:06
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Vlaardingen Sport 28 nov, 13:01
Afbeelding
Verlost van het gelijke spelen-spook Algemeen 28 nov, 09:39
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief