Repair Café De Windwijzer weer van start: ‘Geef die kapotte broek maar aan mij!’

Algemeen
In de Westwijk draait al een aantal jaren succesvol een Repair Cafe.
In de Westwijk draait al een aantal jaren succesvol een Repair Cafe. (Foto: Frans Assenberg.)

In De Windwijzer aan de Schiedamseweg in Vlaardingen zal op zaterdagmorgen 18 september aanstaande weer een Repair Café worden gehouden. Door de heersende coronacrisis heeft dat een jaar stilgelegen. Het bezoeken van een Repair Café is gratis toegankelijk en draait om het repareren van van huis meegebrachte schone spullen.

In De Windwijzer, is gereedschap en materiaal aanwezig voor het repareren van kleding of toestellen, bijvoorbeeld kleding, of meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en –vaardigheden op allerlei gebied. We leggen er de nadruk op dat de medewerkers alleen werken aan schone spullen. Dat geldt voor alles dat wordt aangeboden.

Gratis

Die reparaties zijn gratis, door middel van een bus kan de klant vrijwillig een passende gift kwijt ter bestrijding van de kosten, koffie of thee is eveneens gratis. Alhoewel diverse enthousiaste vrijwilligers zich daarvoor hebben aangemeld, zijn we nog op zoek naar gastvrouwen/mannen voor de begeleiding bij binnenkomst bezoekers en mensen die handig zijn met naald en draad. (Aanmelden zie onderstaand mailadres).

Begeleiders

Ook kan men nog mensen gebruiken die de gasten bij binnenkomst begeleiden. Het Repair Café De Windwijzer is te vinden aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Op 18 september start dit Repaircafe van 9.30 uur tot 12.00 uur. Vanwege de heersende corona-omstandigheden en voor spreiding van de bezoekers over de ochtend, vraagt de organisatie wel dat gasten/bezoekers zich telefonisch aanmelden dan wel via mail: repaircafe@dewindwijzer.nl

Telefonische afspraak te maken op donderdagmiddag 16 september a.s. van 13:00 uur tot 14:30 uur. Tel.nr. van De Windwijzer: 010-4347887.