Afbeelding
(Foto: )

Column Peter Spek: Deelscooters

Algemeen

Het moest er natuurlijk een keer van komen. Vragen van politieke partijen aan het college hoe het nu precies zit met die slingerende groene deelscooters in de stad. Je kan bijna geen straat meer inlopen of er staat een deelscooter op de stoep. En ik kan er van meepraten, Dagelijks loop ik met hond Yazz door de wijk Holy en dat is vaak zigzaggen over de stoep. Staat de scooter nu gewoon langs de kant, nee, het lijkt of de vaak jonge gebruikers van de scooters afspringen en lukraak de scooter neerzetten en niet kijken of die in de weg staat voor de wandelaars. Daar moet natuurlijk iets aan gebeuren. Laat voorop staan, dat het idee van een deelscooter natuurlijk omarmd moet worden en goed is voor ons milieu. Dat vindt ook Erik van Pienbroek van CU-SGP in Vlaardingen en heeft daarover vragen gesteld aan het college. Afhankelijk van de antwoorden wil hij bekijken of het nodig is het beleid aan te passen en zo nodig met een initiatiefvoorstel te komen. Want ook Erik van Pienbroek heeft vragen gekregen van Vlaardingers die zich groen en geel ergeren aan die deelscooters op de stoep en constateert dat iemand die een deelscooter huurt deze gemakkelijker ergens stalt dan iemand die een eigen scooter ergens neerzet. Mogelijk komt dit door minder verantwoordelijkheidsgevoel, omdat de gebruiker zich alleen verantwoordelijk voelt tijdens de rit.

Vorige week zag ik een groene scooter voor de inrit van een woning staan en een paar uur later, op verzoek van de bewoner, door de politie op een wat toegankelijker plaats neerzetten. Ik vraag mij af, wordt daar melding van gemaakt bij de eigenaar van de scooter, want kan die de openbare ruimte zomaar gebruiken om de scooters te stallen? Dat kan voor een precedent zorgen, zoals een restaurant met een bezorgservice. Ik hoorde onlangs dat er gemeenten in Nederland zijn die een verordening hebben opgenomen, waarbij scooters alleen op aangewezen plekken geparkeerd mogen worden in de stad. Dat kan voor Vlaardingen een oplossing bieden, want deze ontwikkeling houden wij niet meer tegen. Ik ben benieuwd naar de antwoorden van het college...

Peter Spek

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Nieuws in het kort Vlaardingen Nieuws 11 aug, 08:58
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Irene Schoonfeld in de prijzen bij World Police & Fire Games Sport 10 aug, 14:23
Afbeelding
In de Ondernemende School ontdekken leerlingen zichzelf samen met leerkrachten en ouders Nieuws 10 aug, 12:34
Afbeelding
Column door Bart van der Linden: Krabbepark Column 10 aug, 08:40
Afbeelding
Zeer grote buitenbrand in Vlaardingen Algemeen 9 aug, 17:05
Afbeelding
‘Politieagent Chanté brengt nummer uit’ Algemeen 9 aug, 15:15
Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 14:31
Afbeelding
Zomerterras: Het UITterras is terug met een spetterend programma Algemeen 9 aug, 13:24
Afbeelding
Heinenoordtunnel (A29) medio augustus dicht voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 9 aug, 09:15
Afbeelding
Peddelend langs elf Friese steden Algemeen 8 aug, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 8 aug, 13:13
Afbeelding
‘Dit is de verdienste van het collectief’ Algemeen 8 aug, 11:59
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief