John Stout(midden) samen met secretaris Kees Zeeman en penningmeester Coby van der Vaart voor het nieuwe onderkomen van de Dierenambulance aan de rand van de Broekpolder.
John Stout(midden) samen met secretaris Kees Zeeman en penningmeester Coby van der Vaart voor het nieuwe onderkomen van de Dierenambulance aan de rand van de Broekpolder. (Foto: Peter Spek )

Dierenambulance heeft uitzicht op definitieve huisvesting

17 nov, 14:35 Algemeen

John Stout slaat een zucht van verlichting. De voorman van de Dierenambulance West Nederland heeft na een lange zoektocht een onderkomen gevonden in Vlaardingen. De uit 26 vrijwilligers bestaande organisatie mag voorlopig het door de scouting verlaten gebouw aan de Broekpolderweg in gebruik nemen.

Door Peter Spek

‘En daar zijn wij zielsgelukkig mee”, is de eerste reactie van John Stout als hij het nieuws hoort en de sleutels van het gebouw van rond de 200 vierkante meter uitgereikt krijgt. ‘Het is voorlopig op een tijdelijke basis, maar wethouder Ivana Somers heeft al wel aangegeven, dat er op het stadhuis hard wordt gewerkt aan het opstellen van een huur- of koopcontract voor dit pand”, schetst John Stout de situatie. De nood was hoog bij de mannen en vrouwen van de Dierenambulance. ‘Nadat wij noodgedwongen moesten vertrekken van een locatie in het Westland, vonden wij tijdelijk onderdak bij de vogelvereniging Icarus, hier een paar honderd meter vandaan, maar dat was uitsluitend geschikt om een kopje koffie te drinken en om wat werkoverleg te voeren. Het tijdelijk opvangen van dieren was daar niet mogelijk en dat kan nu op deze nieuwe locatie gelukkig wel.’

Tijdelijke opvang

Dagelijks ontvangt de Dierenambulance rond de veertig meldingen van in nood verkerende dieren. Uiteenlopend van vogels, tot honden en katten. ‘In eerste instantie kijken wij wat er met deze dieren aan de hand is en waar deze naartoe moeten. Dat kan zijn dat een dierenarts ingeschakeld moet worden of er moet opvang geregeld worden in de regio. Dat kost even tijd en die tijdelijk opvang kan nu bij ons hier op die nieuwe locatie. Dat is prettig voor ons maar vooral voor de in nood verkerende dieren. In de afgelopen jaren was het geen uitzondering dat een dier door een van onze vrijwilligers mee naar huis werd genomen. Dat is natuurlijk geen oplossing”, zegt John Stout. De Dierenambulance zorgt ook voor mensen die zelf niet in staat zijn met hun huisdier naar een dierenarts te gaan. Ook kan John Stout zorgen, dat overleden huisdieren naar een crematorium worden gebracht. ‘Veel dierenartsen uit deze omgeving roepen eveneens onze hulp in als er dieren vervoerd moeten worden. Ons pakket van hulpverlenen is heel breed.’

Verbouwen

‘Ondanks dat wij de locatie voorlopig mogen gebruiken, denken wij al volop na over hoe wij dit nieuwe onderkomen kunnen verbouwen. Er moet wel het een en ander aan opgeknapt worden.’ De locatie aan de Broekpolderweg ligt op een uitstekend punt en is snel bereikbaar voor de steden Maassluis en Schiedam, maar ook voor Rozenburg en Hoek van Holland. Ondanks de lange zoektocht naar een geschikte locatie, is John Stout ingenomen met het feit, dat wethouder Ivana Somers, maar ook de beleidsmedewerkers op het stadhuis, alles uit de kast hebben getrokken om de Dierenambulance aan een geschikt onderkomen te helpen. ‘Aan die steun heeft het niet ontbroken en daar ben ik erg blij mee”, besluit John Stout.

Afbeelding
Vaartocht langs de Vlietlanden bij Vlaardingen Algemeen 25 mei, 17:24
Afbeelding
Schrijfwedstrijd ‘Met de boot mee…’ bij de Bibliotheek de Plataan Maassluis Algemeen 25 mei, 14:53
Afbeelding
Rapper Ray Fuego speelt op vrijdag in De Kroepoekfabriek Algemeen 25 mei, 14:28
Afbeelding
Vlaardingse ondernemers pakken hun verantwoordelijkheid en bieden ouderen een fijne vaarmiddag aan Algemeen 25 mei, 12:34
Afbeelding
Veranderingen rond Blankenburgtunnel: ‘Dit ligt naast het bestaande, smallere, fietspad’ Algemeen 25 mei, 08:15
Afbeelding
Column: Groei en bloei Algemeen 24 mei, 16:16
Afbeelding
‘De nieuwe tegels zijn dikker en gaan langer mee’ Algemeen 24 mei, 15:42
Afbeelding
Brassband De Bazuin Vlaardingen opgeheven Algemeen 24 mei, 14:46
Afbeelding
‘Juf, mijn kleurtje zit er niet bij’ Algemeen 24 mei, 14:23
Afbeelding
Gekantelde vrachtwagen zorgt voor afsluiting A20 Algemeen 24 mei, 13:48
Afbeelding
Arnoud Proos gaat de sport doen Algemeen 24 mei, 12:34
Afbeelding
Fief fietsdag op 3 juni Algemeen 24 mei, 10:10
Afbeelding
Afsluiting A20 Maassluis – Vlaardingen-West in Hemelvaartsweekend Algemeen 23 mei, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.