Afbeelding
(Foto: Sjaak van 't Wout)

Museum Vlaardingen toont eigentijdse kunst uit de Rijnmond

Algemeen

In Museum Vlaardingen is sinds 13 november de tentoonstelling Rijnmondiaal: Beeldende poëzie uit de regio Rijnmond te zien. Voor deze tentoonstelling zijn zestien kunstenaars geselecteerd, die de eigentijdse beeldende kunst uit de regio Rijnmond vertegenwoordigen. Het werk van deze kunstenaars is opgenomen in de collecties van vooraanstaande musea zoals Boijmans van Beuningen en Voorlinden, wat het hoge niveau van de beeldende kunst uit deze regio - en van deze tentoonstelling- aantoont.

In de industri?le stadsregio Rotterdam- Rijnmond vinden voortdurend veranderingen plaats in industrie, bevolkingsopbouw en ruimtelijke ordening: die stad is nooit af. De sfeer van voortdurend vormgeven van de leefomgeving is ook zichtbaar en voelbaar in de kunstproductie uit deze regio. Beeldende kunst uit de regio Rijnmond kent een eigen po?zie, die gekenmerkt wordt door humor en ironie, geworteld in de realiteit. De beeldende kunst uit de Rijnmond kan zich moeiteloos meten met kunstuitingen uit de rest van de wereld. Vandaar de naam Rijnmondiaal.

De deelnemende kunstenaars zijn: Ton Delfos, Sjef Henderickx, Rob van der Hoeven, Fenneke Hordijk, Diederik Klomberg, Wilma Kuil, Olaf Mooij, Magriet Mostert, Irma Rengur, Piet Rook, Ropp Schouten, Charlotte Schleiffert, Eric van Straaten, Winnie Teschmacher, Eveline Visser en Karin de Visser. De tentoonstelling is samengesteld door de Vlaardingse kunstenaars Cees Eykelenboom en Hans Rikken van de Stichting Metamorphose. Deze Vlaardingse stichting organiseert en ondersteunt projecten en evenementen met een sociaal- educatief karakter op het gebied van kunst en cultuur in de ruimste zin van het woord.

Met deze tentoonstelling plaatst Museum Vlaardingen, als museum van de stad Vlaardingen, kunst en ontwikkelingen uit de eigen stad in een bredere regionale context. Het is de bedoeling dat Rijnmondiaal iedere twee jaar zal plaatsvinden, om zo de ontwikkelingen in de regio te blijven volgen. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen, Stichting Elise Mathildefonds, J.E. Jurriaanse Stichting, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Mondriaan Fonds en de Gemeente Vlaardingen.

De tentoonstelling is t/m 30 januari 2022 te zien in Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54 in Vlaardingen. Meer informatie, ook over de geldende coronamaatregelen, is te vinden op www.museumvlaardingen.nl. Bezoek ook de tentoonstelling Toen bekeken, nu te zien. Vlaardingen in het licht van de jaren 50, met schilderijen van de unieke Paletmanifestatie uit 1954.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Nieuws in het kort Vlaardingen Nieuws 11 aug, 08:58
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Irene Schoonfeld in de prijzen bij World Police & Fire Games Sport 10 aug, 14:23
Afbeelding
In de Ondernemende School ontdekken leerlingen zichzelf samen met leerkrachten en ouders Nieuws 10 aug, 12:34
Afbeelding
Column door Bart van der Linden: Krabbepark Column 10 aug, 08:40
Afbeelding
Zeer grote buitenbrand in Vlaardingen Algemeen 9 aug, 17:05
Afbeelding
‘Politieagent Chanté brengt nummer uit’ Algemeen 9 aug, 15:15
Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 14:31
Afbeelding
Zomerterras: Het UITterras is terug met een spetterend programma Algemeen 9 aug, 13:24
Afbeelding
Heinenoordtunnel (A29) medio augustus dicht voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 9 aug, 09:15
Afbeelding
Peddelend langs elf Friese steden Algemeen 8 aug, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 8 aug, 13:13
Afbeelding
‘Dit is de verdienste van het collectief’ Algemeen 8 aug, 11:59
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief