Corrie Bot heeft zich bijna haar hele leven lang ingezet om de regionale scoutingshop draaiende te houden. Met de verhuizing naar de Broekpolder is het tijd om daar na 47 jaar een punt achter te zetten.
Corrie Bot heeft zich bijna haar hele leven lang ingezet om de regionale scoutingshop draaiende te houden. Met de verhuizing naar de Broekpolder is het tijd om daar na 47 jaar een punt achter te zetten. ((Foto: Peter Spek))

De liefde bracht Corrie Bot achter de toonbank van de scoutingshop

Algemeen

Zevenenveertig jaar stond Corrie Bot achter de toonbank van de scoutingshop. De inmiddels 85-jarige Vlaardingse maakte de hele ontwikkeling mee van een eenvoudige verkoopruimte op een zolderverdieping van een scoutinggebouw in de Broekpolder tot een moderne buitensportzaak in de nieuwe accommodatie aan de Vlaardinger Vaart.

Door Peter Spek

“Ik wil graag mijn plaats afstaan aan de jongere generatie”, zegt de nog fitte tachtigplusser, die van jongs af aan opgegroeid is met de scouting. “Het werd tijd dat ik plaats ga maken voor de jeugd, die zo hun eigen ideeën hebben over het runnen van een scoutingshop. Ik heb daar vrede mee.”

Corrie Bot duikt nog even in de geschiedenis van de scoutingshop. In 1956 leerde ik mijn man kennen. Hij was actief bij de Prins Mauritsgroep en de liefde zorgde ervoor dat ik de scouting ook leerde kennen en werd actief als leidster.

“Begin jaren zeventig vroeg mijn man, die inmiddels penningmeester was geworden van de scoutingshop, of ik belangstelling had om de scoutingshop te gaan runnen. Dat was toen een eenvoudige verkoopruimte op de zolderverdieping van een scoutinggebouw aan de Broekpolderweg. Die uitdaging nam ik aan. Niet wetende dat dit het begin was een carrière als verkoopster en coördinator van de scoutingshop.”

Omvangrijker

De jaren vlogen daarna voorbij en de behoefte aan materiaal voor de beginnende, maar ook gevestigde scoutingleden, werd steeds omvangrijker. Steeds meer scoutingmateriaal werd er aangevoerd. “Wij begonnen onze scoutingshop voor de scoutinggroepen voor Maassluis, Schiedam en Vlaardingen, maar later werd dat uitgebreid voor de regio Maasdelta, met tientallen scoutinggroepen”, weet Corrie Bot zich nog goed te herinneren.

Scouting zal altijd een belangrijke rol blijven spelen in mijn leven

De verantwoordelijkheid werd ook steeds groter voor de Vlaardingse. “Naast de verkoop deed ik ook de inkoop van de materialen en fungeerde ik als centrale post en daarnaast was ik nog actief als leidster.” De scoutingshop is inmiddels uitgegroeid tot een echte buitensportwinkel. “Het aanbod is gigantisch”, zegt Corrie Bot. “Natuurlijk verkopen wij alle vormen van uniformeren, kampeerspullen, maar ook zakmessen en schoenen.” Of Corrie Bot het werken in de scoutingshop gaat missen?

Lieve reacties

“Het afscheid was even voor de kerstdagen. Ik moet nog aan het idee wennen. Fijn was wel het feit, dat ik veel lieve reacties heb gekregen uit de Vlaardingse scouting, maar ook van daarbuiten en dat doet mij goed. Het werd tijd een stapje terug te doen. De verhuizing van scoutinggroepen van de ene kant van de Broekpolder naar de andere kant van de Broekpolder, was ook een goed moment om er punt achter te zetten.”

Jeugd

“De jeugd krijgt nu alle kans in de nieuwe accommodatie om de scoutingshop een moderne uitstraling te geven. Om die verandering nog mee te maken, daar voel ik mij nu een beetje te oud voor,” is de ontboezeming van Corrie Bot. De Vlaardingse krijgt nu alle tijd om aandacht te geven aan haar tien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. “Maar de scouting zal altijd een belangrijke rol blijven spelen in mijn leven. Veel gezinsleden zijn actief in de scouting. Dat is door ons met de paplepel ingegoten en dat gevoel wil ik zo lang mogelijk blijven koesteren,” besluit Corrie Bot.

Kijk voor meer informatie over de Vlaardingse scoutingshop op de website: scoutshopvlaardingen.scouting.nl/.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Karlijn Offeringa zwemt NK-limiet Algemeen 30 nov, 14:23
Afbeelding
Spectrum Soepbar een succes Algemeen 30 nov, 13:28
Afbeelding
Een afvalwaterzuivering is net een wasstraat Partnerbijdrage 30 nov, 12:36
Afbeelding
Extra subsidie voor Omroep Vlaardingen Algemeen 30 nov, 12:34
Afbeelding
Oproep: Het Fonds zoekt verhalen over Villa IJzermans Algemeen 30 nov, 09:06
Afbeelding
Nieuw bestuur van ZwemVereniging Vlaardingen-Schiedam Algemeen 30 nov, 09:01
Afbeelding
Muziek bij de Buren blijft een bijzonder fenomeen Algemeen 30 nov, 08:59
Afbeelding
ZVVS mist afgezwaaide sterkhouders Sport 29 nov, 07:23
Afbeelding
In Memoriam Ben Vuijk: Kleine succesjes waren goud waard Algemeen 28 nov, 21:12
Afbeelding
Twist brengt koploper tot wanhoop Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:06
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Vlaardingen Sport 28 nov, 13:01
Afbeelding
Verlost van het gelijke spelen-spook Algemeen 28 nov, 09:39
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief