Stadsgehoorzaal en Kroepoekfabriek woensdag even Kapsalon Podium Vlaardingen

Algemeen
De Vlaardingse Amazing Stroopwafels waren er direct voor om op te treden tijdens de ludieke protest actie van de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek.
De Vlaardingse Amazing Stroopwafels waren er direct voor om op te treden tijdens de ludieke protest actie van de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek. (Foto: Rick Keus)

Aanstaande woensdagmiddag bouwen de Stadsgehoorzaal en Kroepoekfabroek zichzelf om tot een kap-, massage- en nagelsalon onder de noemer Kapsalon Podium Vlaardingen en treden onder andere The Amazing Stroopwafels op. De Vlaardingse podia sluiten zich daarmee aan bij de landelijke, ludieke actie Kapsalon Theater, een initiatief van cabaretière Sanne Wallis de Vries en acteur Diederik Ebbinge.

DOOR PETER SPEK

De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor de noodlijdende cultuursector, die tot in elk geval 25 januari gesloten moet blijven. Bezoekers kunnen zich tussen 15.00 uur en 17.00 uur laten kappen, masseren of stylen en worden ondertussen ook cultureel verwend. “Wij voelen erg mee met de uitdagingen in en rond de zorg, maar natuurlijk ook met alle andere sectoren die nog niet open mogen, zoals de horeca. Wij willen ons daarvoor laten horen. Een letterlijk podium is daarvoor een goede en veilige vorm”, aldus Renske Verbeek van de Stadsgehoorzaal. “The Amazing Stroopwafels waren direct enthousiast om op tekomen treden. Extra bijkomstigheid is dat de actie dankzij hulp van 53 Vlaardingse sponsors ook direct werk creëert voor artiesten, technici, de podia en salonmedewerkers.”

Verwennen

Bezoekers kunnen zich in zowel in De Kroepoekfabriek, als Stadsgehoorzaal laten verwennen door een kapper, nagelstylist of stoelmasseur en ondertussen geven artiesten een muzikaal optreden. “De actie gebeurt uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen, Er er zijn een beperkt aantal plekken, er wordt 1,5 meter afstand aangehouden, iedereen krijgt een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje is verplicht, bij binnenkomst wordt het coronatoegangsbewijs gescand en de horeca is gesloten. Hoewel er volgens de regels van kappers, per vijf vierkantemeter een klant, meer bezoekers naar binnen zouden mogen, kiezen wij ervoor een maximale capaciteit van 50 bezoekers aan te houden. Veiligheid gaat boven alles, hoe beter iedereen zich aan de regels houdt, des te eerder zijn wij hopelijk van het virus af”, aldus Renske Verbeek.

Minisalons

Er worden tijdens Kapsalon Podium Vlaardingen in de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek één tot drie minisalons opgebouwd, waar per persoon gemiddeld tien minuten behandeltijd is voor bijvoorbeeld het stylen van haar, nagels of een massage. Bij binnenkomst kunnen bezoekers zich intekenen voor een tijd en onder het wachten wordt iedereen getrakteerd op een optreden. De artiesten, technici en salons krijgen allemaal betaald, wat mogelijk is gemaakt door inmiddels al 53 Vlaardingse podiumsponsors van de Club van 200.

Wie erbij wil zijn, kan een kaartje reserveren via de websites van De Kroepoekfabriek of Stadsgehoorzaal. Toegang is gratis, maar bezoekers kunnen uiteraard een vrijwillige bijdrage geven.