Klinkende start voor Actie Kerkbalans

Algemeen
Kerkklokken in Vlaardingen luidde zaterdag de actie Kerkbalans in.
Kerkklokken in Vlaardingen luidde zaterdag de actie Kerkbalans in. (Foto: )

Protestants Vlaardingen luidde op zaterdag 15 januari om 11.00 uur de klokken van al haar kerken.

“Zo luiden wij letterlijk Actie Kerkbalans in, een actie om een financiële bijdrage voor de kerk op te halen. Dankzij Actie Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen”, zegt Thomas Bezemer namens de Protestantse Kerken van Vlaardingen.
Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Evangelische Broedergemeente en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. De actieperiode loopt van 15 tot en met 29 januari 2022.
Door de klokken te luiden, vraagt Protestants Vlaardingen aandacht voor het belang van de kerk. Leden omschrijven de waarde van de kerk als volgt: ‘In de kerk mag ik zijn wie ik ben’, ‘Ik kom er tot rust in de hectiek van alle dag’ of ‘Ik kan er praten over wat me bezighoudt en mijn zorgen uiten’. “Met verschillende activiteiten maakt de kerk zich sterk voor mensen in de samenleving die steun nodig hebben. Wij luiden de klok voor Kerkbalans omdat in Vlaardingen de vrijwilligers zich blijven inzetten voor alle naasten in de gemeente. Een mooi gebaar van gastvrijheid! Als kerk je samenleving dienen, dat is heel waardevol.”
Slogan van de Actie Kerkbalans is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen.’ Want kerken willen ook voor de generaties die komen van betekenis zijn. Wanneer kerkleden vandaag geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat: omzien naar elkaar.

Lees meer over de actie op www.pknvlaardingen.nl.