Sport in het kort

Algemeen
Warry van Wattum gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging.  (foto: UWM/gsv)
Warry van Wattum gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Met een mogelijke herstart van de zaalcompetities voor de boeg zijn er op het complex van handbal- en korfbalvereniging Twist nog geen activiteiten die erop wijzen, dat de door de gemeente beloofde blaashal snel wordt geplaatst. Desgevraagd meldt een gemeentelijk woordvoerder, dat gewacht wordt op het verlenen van de vergunningen. “Zodra die er zijn gaan we met Twist en het college VOS een datum prikken voor het plaatsen van de hal. Het streven is om de hal vóór de start van de competitie in gebruik te nemen.” Dan is er echter wel haast geboden.

Nog even wachten op blaashal SC Twist

Honkballers Holy in derde klasse A

De site van de KNBSB meldde onlangs de indeling voor de 2022-competitie. Dat was blijkbaar voorbarig, want enkele dagen later was die informatie niet meer te vinden. Inmiddels lag de indeling al wel op straat. Holy is ingedeeld in derde klasse A en treft Blue Lions, Cardinals, Ducks, Gryphons, Hazenkamp, Jeka 2, PSV, UVV 2, Wombats.

Warry van Wattum verlaat Victoria’04

Na drie gemankeerde seizoenen komt er bij Victoria’04 een einde aan de activiteiten van trainer Warry van Wattum en assistent Joop Visser. De twee zeggen een nieuwe uitdaging te willen zoeken, maar hopen dit seizoen nog wel de tweemaal misgelopen promotie zeker te stellen. Vooralsnog voert Hermes DVS in de vierde klasse G met 22 punten de lijst aan. Victoria’04 staat op 18, maar heeft nog twee wedstrijden tegoed.

Van Loenen en Nasri gaan voor promotie

Bas van Loenen en Najim Nasri blijven aan als trainersduo van VFC’s zaterdagselectie. De eerste begint dan aan zijn zesde seizoen en de ander aan zijn derde. Ze hopen deze jaargang af te sluiten met een kampioenschap. “We willen ons in de tweede klasse gaan meten met sterkere tegenstanders en meedoen in de top van het klassement.”

Zwaluwen legt ook assistenten vast

Nadat Zwaluwen eerder trainer Henk de Zeeuw al voor een vervolg had vastgelegd, meldt de hoofdklasser dat het ook de verbintenis met de andere leden van de technische staf heeft verlengd. Dennis van der Waal en Stefan Bosdijk blijven De Zeeuws assistenten, Stefan van de Water keeperstrainer en Sanne Heuvelmnan verzorger.

Oefenwedstrijd

In de hoop, dat de persconferentie gisteren groen licht gaf voor het spelen van wedstrijden, heeft Zwaluwen voor zaterdag 29 janauri (14.30 uur) een oefenwedstrijd geregeld tegen Spartaan’20. .

Cursus Power Walk bij Running Friends

“Bouw aan conditie, uithoudingsvermogen, spierkracht, ademhaling, haal meer uit je lichaam en sluit je aan bij de powerwalk-club”, is het advies van Augüsta van Hoogdalem (van Running Friends Company), die donderdag 3 februari start met tien trainingen van zestig minuten. De starttijd is 17.15 uur en de kosten 59,00 euro. Mail voor meer info of aanmelden aan: mindfulrunvld@gmail.com.

Berichten of tips? Mail aan regiosport@outlook.com of app 06-40025589