Zwaluwen verliest topscorer

Algemeen
Adair Veiga Lopez heeft in Holy een geweldige staat van dienst. Toch voelt hij zich bij de hoofdklasser tekort gedaan. (foto: UWM/gsv)
Adair Veiga Lopez heeft in Holy een geweldige staat van dienst. Toch voelt hij zich bij de hoofdklasser tekort gedaan. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Zwaluwen moet het in het nieuwe seizoen stellen zonder zijn, zoals Adair (Ada voor intimi) Veiga Lopez het zelf noemt, topscorer-aller-tijden. De Rotterdammer, dit seizoen alweer goed voor zeven treffers, haakt af en verkast naar Capelle, één van de clubs die hem op het verlanglijstje hadden gezet. Het zal in Holy zijn ingeslagen als een bom, “maar”, schetst de bijna veertiger de reden van zijn vertrek, ”eigen schuld, dikke bult.” Hij voelt zich niet serieus genomen. Niet door de technische commissie noch door trainer Henk de Zeeuw. “Die behandelt me als een jongetje van zeventien. Dat stoort me. Ik ben negenendertig en weet wat ik waard ben.” De steen des aanstoots is vooral de TC. “Dan lees ik dat de ene na de andere speler verlengt. Mij wordt, net als vorig jaar trouwens, niets gevraagd. Zo moeten ze niet met mij omgaan.”

Om een reactie gevraagd meldt Zwaluwen-voorzitter Lex Boers, dat hij heeft gezegd voor een nieuwe uitdaging naar Capelle, dat getraind wordt door oud-Zwaluwen-trainer Ralph Kalkman, over te stappen.