Bouwcommissie op achterste benen: ‘Geen inlevingsvermogen’

Algemeen
De spelers bij Cion moeten nog steeds voor, tijdens en na een wedstrijd een flinke wandeling naar het (tijdelijke) clubgebouw maken. (foto: UWM/gsv)
De spelers bij Cion moeten nog steeds voor, tijdens en na een wedstrijd een flinke wandeling naar het (tijdelijke) clubgebouw maken. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

In een brandmail aan wethouder Ivana Somers heeft de bouwcommissie van de voetbalverenigingen Cion en Deltasport zijn ongenoegen geuit over het ontbreken van inlevingsvermogen op het stadhuis en bij nogal wat raadsleden.

Het gaat uiteraard over de herbouw van het in maart 2019 door brand verwoeste clubgebouw. Dat leek, na getalm van de vorige ambtelijke ploeg onder aanvoering van voormalig sportwethouder Bart Bikkers, door zijn opvolger aardig op de rails gezet en snelheid te maken. Nu wordt er gebakkeleid over vierkante (kantine)meters, kleedkamers en beschikbare velden. De meningen in de raadscommissie gaven Cion-bestuurslid Sebas Verburgh vooralsnog weinig hoop op een goed afloop. Vandaar, dat hij donderdag mocht aanschuiven bij burgemeester Bert Wijbenga. Verburgh noemt het een positief gesprek. 

Donderdag komt de herbouw en de vraag om extra krediet aan de orde tijdens een raadsvergadering. “We zijn drie jaar bezig. Nu worden er vragen over gesteld. Als dat twee jaar geleden was gedaan dan hadden ze al eerder van de hoed en de rand geweten. Nu kan het alleen maar voor verdere vertraging zorgen. Het verdient geen schoonheidsprijs.” 

Verburgh wacht de raadsvergadering met gemengde gevoelens af. In de commissie zei een mijnheer van D66 meteen nee. Andere partijen wikken en wegen. Hij hoopt op een goede afloop. Ik ga er voor duimen.”