Afbeelding
(Foto: )

Column: Teleurstelling

Algemeen

In huize Spek wordt fel gediscussieerd over politieke beslissingen in de Vlaardingse gemeenteraad. Ik laat op deze plaats vaak mijn mening horen. “Mag ik dat eens doen”, vroeg mijn vrouw Janna. “Natuurlijk”, haar verhaal: 

door PETER SPEK

“De verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 zijn geschreven. Bij elke partij zijn de volgende dingen te vinden, wij regelen het met u, wij willen verbinden, wij doen het samen, uw mening is belangrijk, meldt u aan voor het sprekersplein en het programma is in samenwerking met de inwoners van Vlaardingen gemaakt. Maar waar waren het afgelopen jaar die politieke partijen, de gemeenteraadsleden, de steunraadsleden? Ik maak deel uit van de klankbordgroep Blankenburgverbinding en tijdens een bijeenkomst hoorde ik dat het groene geluidscherm langs de A20 dat gebouwd is naast de wijk Park Hooglede, niet verlengd en/of verhoogd gaat worden, slechts de cassettes worden vervangen. De reden hiervoor is dat het scherm jonger is dan 10 jaar, dan is het niet economisch verantwoord, dus niet doelmatig, volgens de regels van Rijkswaterstaat. Mijn verbazing is groot, zeker als je hoort dat het scherm al in 2017 niet voldeed aan de door Rijkswaterstaat gestelde eisen. Waar was op dat moment de gemeente, waarom reageerden de gemeenteraadsleden niet, terwijl pas in 2018 het onherroepelijke Tracébesluit is genomen. Dan in 2021 maar eens aan de bel trekken. Ik heb gebruik gemaakt van het sprekersplein en mijn zorg neergelegd. Ook heb ik B&W, de gemeenteraadsleden, de steunraadsleden en RWS uitgenodigd om eens te komen luisteren en om te benadrukken dat verhoging, maar zeker verlenging echt wel noodzakelijk is. Slechts 5 gemeenteraadsleden waren aanwezig, RWS was met twee personen en er was een ambtenaar van de gemeente. En behalve Marieke Thommis van het CDA heeft niemand contact opgenomen. De fractie Boers heeft een motie ingediend om de gemeente te vragen met RWS om tafel te gaan zitten en te kijken wat er mogelijk zou zijn. De motie is helaas verworpen. Volgens de gemeenteraadsleden zouden er verwachtingen worden gewekt, de gemeente zou voor de kosten moeten opdraaien. Dit zijn aannames en daar moet je nooit vanuit gaan. Hoe wisten de raadsleden dat? Hadden zij al met RWS gesproken? moet de gemeente alles betalen of vraagt RWS een bijdrage zoals bij de aanpassing Westlandseweg/Marathonweg? Al de toezeggingen in de verkiezingsprogramma’s staan prachtig op papier. Maar als er echt iets speelt en iemand neemt de moeite om contact te zoeken, leunen vele raadsleden achterover. Ga ik na trouw 50 jaar gestemd te hebben nog gebruik maken van mijn stemrecht? Het wordt waarschijnlijk een blanco stem.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Twaalfde editie van de Vlaardingse Zomerschool Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column: Wilde Waterdagen Algemeen 16 aug, 15:34
Afbeelding
Zonnebloemen gelegd bij Indische herdenking Algemeen 16 aug, 14:30
Afbeelding
Een nieuw lesblok schilderen Cultuur 16 aug, 10:23
Afbeelding
5 dingen die je meteen moet regelen als je uit elkaar gaat Algemeen 15 aug, 16:29
Afbeelding
Feestje op de Hoogstraat bij Tovino Algemeen 15 aug, 15:34
Afbeelding
Rajacenna kan nu ook tekenen met handen én voeten Algemeen 15 aug, 13:24
Afbeelding
Foto van de week Ingezonden 14 aug, 14:23
Afbeelding
Feestelijke opening cultureel seizoen op Zomerterras Uit 14 aug, 12:34
Afbeelding
Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten Sport 13 aug, 14:23
Afbeelding
Haal een tasje op en maak een Vlaardings kunstwerk Uit 13 aug, 12:34
Afbeelding
Zet een taalheld in het zonnetje Algemeen 12 aug, 14:23
Afbeelding
Herdenking van de in Nederlands Indië gesneuvelde militairen Nieuws 12 aug, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief