Wat is er deze week te doen in Vlaardingen?

Algemeen
Country Line Dance cursus gaat van start in de Zuidbuurt.
Country Line Dance cursus gaat van start in de Zuidbuurt. (Foto: stockphoto)

Wat is er deze week te doen in Vlaardingen?

Evenementen kunnen weer kort aangekondigd worden in onze online agenda op de website van Groot Vlaardingen via ‘Meld uw agendapunt aan’. Deze berichten komen dan op de website en op de wekelijkse agendapagina in onze krant. Het is erg prettig als daar een bijpassende foto bij zit. Kijk op www.rodi.nl/regio/vlaardingen/activiteit.

Line dance cursus

‘Op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 starten wij met een nieuwe beginners groep Line dance. Lichaamsbeweging en ontspanning op muziek tegelijk. Leeftijd 18 tot 88+ jaar.
Wanneer start: vrijdagochtend 4 februari 2022. Waar: Zuidbuurtseweg 6 (Tuinvereniging complex Zuidbuurt) Vlaardingen. Prijs: €20 per maand. Aanmelden via contact- 06-12732821.

Buikdansen

Gedurende de lessen leer je de lichaamsdelen onafhankelijk van elkaar te bewegen (isoleren). De bewegingen zijn veelal niet alledaags en vaak worden spieren ontdekt waarvan je niet eens vermoedde dat je ze had. Tijdens de warming-up krijgt het hele lichaam aandacht. Halsspieren, de spieren van het bovenlichaam met het accent op schouders, buik en heupen maar ook de beenspieren en enkels worden losgemaakt. Er wordt gedanst op Arabische, Turkse en Egyptische muziek. In de lessen wordt aandacht besteed aan danstechnieken en dansritmes en choreografie. Dansen met sluiers en met zills (koperen cymbaaltjes), stokdansen en dergelijke. Kortom: buikdansen leert je mooier te bewegen en het lichaam beter te beheersen. Locatie: Buurtpunt Groot Ambacht, Rotterdamseweg 176. Wekelijkse lessen op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Blok van 8 lessen Kosten: 72 euro. Proefles: 9 euro. Aanmelden voor de cursus is noodzakelijk. Lesdata vanaf 2022: 7 februari, 14 februari, 21 februari, 28 februari, 7 maart, 14 maart en 21 maart. Aanmelden voor de lessen: www.bellymoon.nl, info@bellmoon.nl.

Latin Dance Workout

Leer dansen op een mix van Salsa, Samba, Flamenco, Oriëntaalse muziek, en meer. De lessen zijn geschikt voor iedere vrouw ongeacht leeftijd of figuur. Het is ontwikkeld voor beginners, ideaal om conditie op te bouwen en voor personen met overgewicht. Geen springwerk, bij deze lessen ligt het tempo dus wat lager. Meebrengen naar de les: matje voor de grondoefeningen (BBB) en een flesje drinkwater. Locatie: Buurtpunt Groot Ambacht, Rotterdamseweg 176, Wekelijkse lessen op maandagavond, 19.00 tot 20.00 uur.

Blok van 8 lessen Kosten: 56 euro. Proefles: 7 euro. Aanmelden voor de cursus is noodzakelijk. Lesdata vanaf 2022: 7, 14, 21 en 28 februari, 7, 14, 21 maart. De regels van het RIVM gelden: afstand houden 1,5 meter, handen ontsmetten, bij ziekte en verkoudheid niet naar de les komen. Aanmelden: www.bellymoon.nl, info@bellmoon.nl, tel 06 54 293 125. Aanmelden voor de lessen: www.bellymoon.nl, info@bellmoon.nl.

Vergroen je tuin

Met het vergroenen van je tuin kun je een bijdrage leveren in de strijd tegen klimaatverandering en de natuur een zetje in de rug geven. Natuurlijk wil je je tuin vergroenen op de meest natuurvriendelijke manier. Team Klavertje Vier wil je daarbij helpen. Tijdens onze minicursus Natuurvriendelijk Tuinieren leer je hoe je je tuin kunt aanleggen en onderhouden op een manier die goed is voor plant en dier. De cursus wordt gegeven door natuurvriendelijke hovenier Jeroen Hooijmeijer.
De cursus wordt gegeven op 6 en 13 april om 19.30 uur in de Heemtuin, Westwijken op zaterdagochtend 23 april in de tuin van Debby Sikking, Kethelweg 72. Een bijdrage in de kosten is vrijwillig. Aanmelden kan nu al via teamklavertjevier@gmail.com. Er is een maximum aantal deelnemers, dus wacht niet te lang.

Stadswandeling Ambacht

Stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen wandelen op zondag 13 februari door Vlaardinger Ambacht. Onderweg wordt stilgestaan bij historische plekken, zoals het Landje van Chardon, het voormalige Raadhuis en begraafplaats Emaus. De wandeling start om 14.00 uur bij Streekmuseum Jan Anderson, Kethelweg 50, waar de wandeling rond 15.30 uur eindigt. Deelname kost € 3,00 per persoon. Deelnemers met een Rotterdampas of Vrijwilligerspas krijgen 50 procent korting. Reserveren en meer informatie op www.serviceteam-vlaardingen.nl/agenda.

Autobiografisch schrijven

Wil je schrijven over je leven, over je familie, over je werk? Kom naar de cursus bij Kade 40. Leg het vast voor jezelf, voor je (klein)kinderen en misschien voor een wat groter publiek. In KADE40, Westhavenkade 40, Vlaardingen. Maandag 7, 21 feb, 7, 21 mrt en 4 apr 2022. Kosten bedragen € 195,- inclusief lesmateriaal. Docent Heleen Schoone. Aanmelden en informatie: www.deschrijfschool.com, 06 14 360 343.

AGENDA

Bij de cursus autobiografisch schrijven leer je schrijven over je leven, werk en familie.
Afbeelding