Pattinama ziet nog kansen

Algemeen
Nadat hij de Rijnmond/H-verdediger letterlijk in het gras liet happen lukte het Tutku Aygoren niet om zijn solo met een doelpunt te bekronen. (foto: UWM/gav)
Nadat hij de Rijnmond/H-verdediger letterlijk in het gras liet happen lukte het Tutku Aygoren niet om zijn solo met een doelpunt te bekronen. (foto: UWM/gav) (Foto: )

Na zes wedstrijden staat Deltasport na één zege en drie gelijke spelen diep in het rechterrijtje. Voor Ton Pattinama is dat evenwel geen reden om zich zorgen te maken. Hij noemt het een vertekend beeld. “We leverden onverdiend punten in tegen ploegen, die bovenaan staan. Hier thuis wint DCV met 1-0 en uit bij Hellevloetsluis, dat in blessutetijd gelijk maakt, kregen we ook al niet de beloning die we verdienden.” Hij durf ook de vinger op de zere plek te leggen. “Anderzijds hebben we punten ingeleverd, omdat we te makkelijk en te gemakzuchtig waren. Dan gaat het ze soms zo makkelijk af, dat ze vergeten de trekker over te halen. Dat is de wet van het voetbal: als je niet scoort valt ‘ie aan de andere kant.”

Toch houdt hij vast aan de stelling, dat zijn team niet op de plek staat waar het hoort en zeker de weg omhoog gaat vinden. “Als ik zie met welke inzet er getraind wordt en we een aantal door ziekte of andere oorzaken afwezige spelers missen, dan komt het echt wel goed.” Dat zou dan zaterdag in de uitbeurt tegen Strijen al moeten of kunnen gebeuren. “Een ploeg, die net als wij druk naar voren zet. Dat moeten we dus ontregelen. Vandaar, dat we zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Rijnmond/H onze strategie wat aangepast heb, tegen onze natuur in gespeeld hebben en voor de rust niet echt op gang kwamen.”

Dat zijn zoon Jordao komend seizoen overstapt naar CWO ziet hij niet als een hindernis. “Iedereen die weg wil, mag weg. Wij gaan bouwen aan een nieuwe en jonge ploeg.”