Vlaardingse vriendinnen openen viswinkel

Algemeen
De Vlaardingse vriendinnen Linda en Sabrina waagden de sprong in het diepe en openden een eigen viswinkel op het Liesveld.
De Vlaardingse vriendinnen Linda en Sabrina waagden de sprong in het diepe en openden een eigen viswinkel op het Liesveld. ((Foto: Privé))

Een goed visje kopen in hartje centrum? Het kan bij Vishandel De Vlaardingse zeemeermin. De twee Vlaardingse vriendinnen Linda Bogaard (38) en Sabrina Hoogvorst (37) waagden de sprong in het diepe en begonnen hun eigen viswinkel op het Liesveld. “Omdat niemand het doet, doen wij het juist wél.”

Door Bart van der Linden

“De oorsprong van het idee om voor zichzelf te beginnen, gaat al even terug”, zegt Sabrina. “Die gesprekken zijn van jaren geleden.” Toch duurt het nog even voordat het plan daadwerkelijk tot uiting komt. In december 2021 is dan eindelijk het moment om de winkel te openen. Dapper, in deze tijden van corona. “Omdat niemand het doet, doen wij het juist wél”, zegt Sabrina.

Gezelligheid

“Linda had haar huis in Vlaardingen verkocht en ik was al bekend met viswinkels, want ik heb er jarenlang in gewerkt”, vertelt Sabrina. “Overigens heeft Linda niet haar huis verkocht om een eigen zaak te starten, maar we voelden dat dit nu het goede moment was om te beginnen.” Ze vervolgt: “We willen vooral gezelligheid creëren. Een plek waar iedereen, dus jong en oud, zich fijn voelt.” De taakverdeling was geen issue. Sabrina: “Ik sta in de winkel en Linda is meer van de cijfertjes. Zij doet de marketing en administratie.”
Dat gebeurt nu op afstand, want Linda woont sinds een paar weken namelijk in Spanje. Niet voor heel het jaar overigens, maar voor een paar maanden per jaar. “Maar we hebben dagelijks contact, hoor”, zegt Sabrina.

Schiedam?

“We hadden bijna niet in Vlaardingen gezeten met onze viswinkel”, geeft Sabrina toe. “We kwamen in Schiedam terecht, waar een heel mooi pand zat op de Hoogstraat. Alleen toen keken we elkaar aan en zeiden: ‘Waar zijn we nou eigenlijk mee bezig’? We zijn beide Vlaardingers in hart en nieren, dus toen we het pand op het Liesveld zagen zijn we daarvoor gegaan.”
Na ongeveer zes weken verbouwen, kwam de stoere Vlaardingse zeemeermin tot leven. “We hebben haar afgebeeld met een haring en biertje in de hand, tatoeages en met de Vlaardingse vlag op de achtergrond.” Inmiddels hebben de vriendinnen Linda en Sabrina al hun duizendste klant mogen ontvangen. “Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op”, zegt Linda Bogaard .

Facebook

Volg de viswinkel op Facebook: Vishandel De Vlaardingse zeemeermin. De openingstijden worden binnenkort aangepast: dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur.

De vriendinnen in de viswinkel op het Liesveld.