Column: Motie van Treurnis!

Algemeen
door GERARD S. VERVER
door GERARD S. VERVER (Foto: )

Ik ben boos. Erger nog, Ik ben laaiend. Dat komt bij mij hoogst zelden voor. Echt pissig word ik niet zo gauw. Wie gelijk wil hebben, is bij mij aan het juiste adres. Die kan zijn gelijk, weliswaar na een goede verbale twist, krijgen. Niet, dat ik dan van standpunt ben veranderd, maar gewoon omdat mijn argumenten dan, na vele nee’s, ja’;s en maar’s niet blijken te landen en ik de tegenpartij (en mezelf) dan maar een plezier doe door niet tot het gaatje te gaan. Slap natuurlijk, maar ik heb geen zin om uitzichtsloos aan een dood paard te blijven trekken.

Ik heb op deze plaats vast al eens eerder aangegeven, dat er aan mij geen politicus verloren is gegaan. Dat was al duidelijk toen ik lang geleden als een de wereld bestormende tiener met mijn vader de discussie aan ging over wat er door de politiek bekokstoofd werd. Hij was nogal links. Ik niet. Dat botste. Later zijn we dat soort gesprekken maar uit de weg gegaan. Toch zit ik wel steeds op het randje van mijn fauteuil als het er in de politieke arena heftig aan toe gaat. Soms levert dat ergernis op, soms een instemmend knikje. Dat laatste ontbreekt in het vervolg van deze column en zo beland ik aardig in de buurt van de boosheid, waarmee ik deze column begon. Ik kan bijvoorbeeeld maar niet begrijpen, waarom de woningbouw in deze stad zo hortend en stotend op gang komt. We moeten bouwen. Veel huizen. Niet morgen. Nee vandaag. 

Om te zien hoe je dat aanpakt, moet u maar eens net over de stadsgrens een kijkje in Schiedam nemen. Daar hebben ze in een mum van tijd (op de plek waar ooit de tribunes van SVDPW en Hermes DVS stonden en niet die van HBSS en SVV, zoals AD/Waterweg onlangs beweerde) een woonwijk uit de grond gestampt. Daar sluiten ze contracten met de ene na het andere projectontwikkelaar. Vlaardingen ook. Plannen zat. Alleen gebeurt er zo weinig. Het Sprij-pand, Museumkwartier, hoek Kethelweg/Plein Emaus (op de locatie van ex-Van der Kooy). Waar blijven de heimachines op Park Vijfsluizen? Wanneer wordt de kaalslag, op de plek waar ooit Fortuna en Cion voetbalden, gevuld? En wanneer wordt de ‘herstructurering en revitalisering’ van de Westwijk voortvarend aangepakt? 

Daarmee ben ik uiteindelijk aanbeland in de Westwijk. Ik zal het kort houden anders komt de stoom over de gang van zaken rond de bouw van de sporthal aan de Claudius Civilislaan niet alleen uit mijn oren, maar ook uit deze krant. Nog steeds is de bouw van die hal niet gegund. Nog steeds is evenmin gestart met het plaatsen van de aan SC Twist beloofde blaashal en moet de club half Zuid-Holland afbellen om onderdak te vinden. Wie heeft er zo’n zootje van gemaakt? Ik stem voor een motie van TREURNIS!