Het stemt CIons Sebas Verburgh (inzet) tevreden dat dankzij het toegevoegde krediet de gekleurde delen aan de kantine toegevoegd kunnen worden, (foto: PR+UWM)
Het stemt CIons Sebas Verburgh (inzet) tevreden dat dankzij het toegevoegde krediet de gekleurde delen aan de kantine toegevoegd kunnen worden, (foto: PR+UWM) (Foto: )

‘Dit verdiende geen schoonheidsprijs’

Algemeen

Met overweldigende meerderheid (25 voor, 4 tegen) heeft de gemeenteraad ingestemd met een extra krediet voor de herbouw van het clubgebouw voor de voetbalclubs Cion en Deltasport. Dankzij een amendement van BVV kwam daar zelfs voor het toevoegen extra kantineruimte nog 72.000 euro bovenop.

Door GERARD S. VERVER

“De telefoon staat roodgloeiend”, appte Cion-bestuurslid Sebas Verburgh opgetogen luttele tellen nadat burgemeester Bert Wijbenga tijdens de online-vergadering van de raad de uitslag van de stemming stadskundig had gemaakt. De spanning, die tijdens het debat nogal eens vermengd werd met ergernis, was geweken. Ergernis? Want wie had nou verwacht, dat de fractie van ONS Vlaardingen met een motie zou komen, waarin beide clubs in ruil voor het extra krediet werd opgedragen, aan het einde van het seizoen 2024/2025 te fuseren. “De club, die die fusie blokkeert, wordt de huur opgezegd”, moest volgens ONS-woordvoerder Gilles Pappers als stok achter de deur gebruikt worden.

Uit andere hoeken kwamen voor beide verenigingen meer realistische quotes. “Amateurisme. De gemeente heeft in het traject naar de herbouw geblunderd”, werd gezegd. “Dit krijgt niet de schoonheidsprijs”, vonden anderen. Met de stelling, dat “we herbouw niet langer kunnen uitstellen”, werd de spijker echt op de kop geslagen. “Mocht het met beide clubs ooit verkeerd aflopen, dan houden we er een multifunctioneel te gebruiken gebouw aan over”, was een ander argument om die 72.000 euro aan de 265.000 (voor het upgraden van de fundatie) toe te voegen. De tegenstemmen kwamen van CU/SGP en uit het verdeelde ONS-vak.

In het Cion/Deltasport-kamp ging de vlag uit. Binnenkort is er, meldt Verburgh, nog even overleg met aannemer Tempel Bouw. “De bouw kan ons niet snel genoeg beginnen”, haalt hij opgelucht adem.

Afbeelding
De tol keert terug in Vlaardingen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bomen en knoppenwandeling zondag in de Broekpolder Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Provincies: maak van geschenkwoningen Watersnoodramp een rijksmonument Algemeen 1 feb, 20:31
Afbeelding
Bewonersbijeenkomst over sanering en herinrichting deel Broekpolder Algemeen 1 feb, 14:46
Afbeelding
De kracht van vrouwen moet meer zichtbaar worden Algemeen 1 feb, 14:23
Afbeelding
Morgenavond een spannende slag om Ruytenburcht in de raadzaal Algemeen 1 feb, 12:34
Afbeelding
Nieuws in het kort uit Vlaardingen Algemeen 1 feb, 10:01
Afbeelding
Oproep hulpgoederen voor Oekraïne Algemeen 1 feb, 07:18
Afbeelding
Column door Peter Spek: De Bikkersbus Algemeen 31 jan, 16:15
Afbeelding
Open Huis van Food Innovation Academy smaakt naar meer Algemeen 31 jan, 15:36
Afbeelding
Robert Verbeek terug in de polder Sport 31 jan, 07:32
Afbeelding
Pollux' ziekenboeg is bijna leeg Sport 30 jan, 14:23
Afbeelding
Sport in het kort Vlaardingen Sport 30 jan, 12:34