Victoria’04 zwaar gestraft

Algemeen
Zal Nailey Girigorie Victoria'04 zaterdag 5 maart in de thuiswedstrijd tegen Hermes DVS weer naar een driepunter schieten? (foto: Arie Noordhoek)
Zal Nailey Girigorie Victoria'04 zaterdag 5 maart in de thuiswedstrijd tegen Hermes DVS weer naar een driepunter schieten? (foto: Arie Noordhoek) (Foto: )

Vier punten in mindering plus een fikse boete. Dat is het verdict van KNVB’s tuchtcommissie nadat Victoria’04 en HWD zich vorige week woensdag in Zeist moesten verantwoorden voor het staken van de onderlinge wedstrijd en het rumoer, dat vervolgens ontstond.

“Niet te geloven”, baalt voorzitter Leo Don. ”Ons wordt verweten, dat we er niet in geslaagd zijn toeschouwers buiten de lijnen te houden. We hebben er alles aan gedaan om ze te weren, maar er was geen houden aan. Iedereen kan zo over de hekken klimmen. We hebben video’s waarop te zien is wie dat waren: geen mensen van ons.” Don snapt evenmin, dat de straf ook gekoppeld is aan de stelling, dat Victoria’04 “de veiligheid van de functionarissen niet zeker stelde”. Dat is, vindt hij, volkomen bezijden de waarheid: “Ik heb me namelijk zelf meteen bekommerd om de veiligheid van de scheidsrechter.” Hij noemt de straf een smet op de naam van de vereniging. “We zijn echt niet heiliger dan de paus, maar proberen wel een nette vereniging te zijn en dat uit te stralen. Zo’n veroordeling helpt er niet aan mee”.Het in mindering brengen van vier winstpunten kan ook een streep halen door Victoria’s kans om de derde klasse te bereiken. Het elftal van scheidend trainer Warry van Wattum had twee verliespunten minder dan koploper Hermes DVS, dat zaterdag 5 maart naar de Broekpolder komt, maar wordt nu op flinke achterstand gezet. Victoria’04 laat zich niet uit het veld slaan. “We willen gerechtigheid en gaan zeker in beroep”, meldt Leo Don vastberaden.