Deltasport-trainer Ton Pattinama had de opgaande lijn, na de 3-1 winst op Sparta, tegen CWO wat graag voortgezet. De derby werd echter uitgesteld. (foto: UWM/gsv)
Deltasport-trainer Ton Pattinama had de opgaande lijn, na de 3-1 winst op Sparta, tegen CWO wat graag voortgezet. De derby werd echter uitgesteld. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Delta: twee derby’s in vier dagen

Algemeen

Deltasport wacht binnen vier dagen twee, voor de status op de ranglijst, cruciale derby’s. Zaterdag de ‘uitbeurt’ tegen Cion, dat aan een opmars bezig is, en dinsdag de zaterdag, wegens corona-perikelen in ‘t Nieuwelant, uitgestelde confrontatie met CWO.

Door GERARD S. VERVER

Bij Deltasport heerste ongemak en uiteindelijk berusting over dat uitstel. “Het is niet anders. Het is overigens wel opmerkelijk, dat mij al woensdag berichten bereikten, dat ze er naast wat geblesseerden nogal wat wintersportgangers hadden”, mokt trainer Ton Pattinama. Desgevraagd meldt CWO, dat er uitstel is gevraagd “wegens een door blessures en corona ontstaan tekort aan spelers.” Een belletje met de KNVB leverde Pattinama weinig soelaas op. Hij kreeg te horen, “dat een melding over een teveel aan corona-gevallen door de bond wegens privacywetgeving niet gecontroleerd kan worden.” 

De derby is verplaatst naar 8 maart. “Dan is er ook Champions League en krijg je niet het aantal toeschouwers, dat we zaterdag in de Broekpolder verwachtten. Dat scheelt ons vele honderden euro’s aan kantine-inkomsten”, merkt de Deltasport-trainer de ook negatieve inkomstenkant van het uitstel op. Eerst zet hij het vizier op de confrontatie met Cion. Een beladen duel wil hij het niet noemen. “Dat speelt niet binnen de groep. Die telt hooguit voor de vier Vlaardingers. Voor de anderen is het een wedstrijd zoals alle andere.” 

Cion: ‘Punten nodig’

“Ik voel, dat die wedstrijd op een leuke manier leeft”, reageert Cion-trainer Ricky van den Bergh. Hij merkt dat de recente winst op Spirit en SVS de ploeg extra motiveert. “We hebben die punten hard nodig. Winnen zorgt altijd voor een boost. Mede, omdat het tweede ook goed presteert. Het is goed voor de sfeer binnen de club en op de training.” Hij verwacht zaterdag over een complete selectie te kunnen beschikken.

Afbeelding
Portretten van Ethiopiërs in de Groene Luiken Algemeen 29 jan, 14:15
Afbeelding
Groene Jeroen: McMUIS Algemeen 29 jan, 12:34
Afbeelding
Gewonde bij geweldsincident Dr. Wiardi Beckmansingel Vlaardingen 112-nieuws 29 jan, 04:00
Afbeelding
Ladies Night met Magic Mike's Last Dance bij bioscoop Vue Algemeen 28 jan, 14:07
Afbeelding
'Vechtersbaas' Crystal is te horen op Spotify Algemeen 28 jan, 11:12
Afbeelding
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. naarstig op zoek naar burgerinitiatieven Algemeen 27 jan, 21:07
Afbeelding
Oranje Fonds zoekt buurtinitiatieven voor Appeltjes van Oranje 2023 Algemeen 27 jan, 14:23
Afbeelding
Stadsgehoorzaal trots op de resultaten van een spannend jaar Algemeen 27 jan, 12:34
Afbeelding
Wat is er te doen in Vlaardingen Algemeen 27 jan, 07:23
Afbeelding
Varend Corso Westland trapt editie 2023 af Algemeen 26 jan, 21:40
Afbeelding
Vrijwilligersbijeenkomst Stichting Aanzet en Bibliotheek De Plataan Algemeen 26 jan, 15:54
Afbeelding
De Wereldwijzer is klaar voor het feestjaar Algemeen 26 jan, 14:23
Afbeelding
Vrachtwagens rijden al heen en weer op de smalle Watersportweg Algemeen 26 jan, 12:34