Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen
Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Niet wandelen maar hardlopen

Onze berichtgeving, enkele weken geleden. over de wandelgroep op dinsdagmorgen bij de atletiekvereniging Fortuna, dekt niet helemaal de lading. “Als trainer en initiatiefnemer van deze groep wil ik met nadruk zeggen dat de dinsdagochtend groep geen wandelgroep is maar een echte hardloopgroep,” aldus trainer Jan Louter. Het programma op die dinsdagmorgen begint met een warming up met rustig langzaam inlopen met daarna diverse dynamische en krachtoefeningen. Daarna volgt er een fartlek training, dat is lopen op tempo over gras/zand/bospaden en heuvels en daarna korte en langere intervallen tot ongeveer één kilometer. “De totale afstand die in de training wordt afgelegd is ongeveer acht kilometer en het doel is lekker bewegen en actief zijn overdag in ruim een uur en ook de sociale contacten binnen de groep zijn belangrijk. Uiteraard is er een laag instapniveau voor de groep maar men moet wel een aantal kilometers achter elkaar kunnen hardlopen waarbij het tempo echter minder relevant is,” legt Jan Louter uit. Er is op de dinsdagmorgen nog plaats voor nieuwe deelnemers. Aanmelden: info@avfortuna.nl.

Niet trappen, maar stappen

Dit jaar nog geen Spin For Life, het spinningevenement in de sporthal Holy voor Villa Joep. Maar nog wel een keer het succesvolle alternatief, niet trappen, maar stappen. “Zondag 20 maart blijft een belangrijke datum. Vanaf die dag kan er weer via onze website ingeschreven worden voor Niet trappen maar stappen en gaan wij weer bijhouden hoeveel stappen er gezet zijn voor Villa Joep,” zegt Jan de Witte van de organisatie. Deze tweede editie duurt vier weken. “Wij starten op de geboortedag van de naamgever van Stichting Villa Joep en eindigen op de laatste dag van de International neuroblastoma awareness week. Tijdens deze periode kan je stappen tellen voor dit goede doel en wordt er een vernieuwde virtuele Villa Joep route uitgezet. Hoe deze eruit ziet houden wij nog even geheim, maar wij kunnen wel vertellen dat deze langer is dan vorig jaar,” aldus Jan de Witte. Nieuw dit jaar is dat er zowel individueel als in groepsverband stappen geteld worden. De organisatie hoopt dat volgend jaar de sporthal Holy weer volstaat met spinningfiesten.  Inschrijven kan op: www.villajoep.nl.

Introductiemiddag voor ouders bij Pollux 

Op woensdag 9 maart organiseert de hockeyclub Pollux een introductiemiddag voor ouders van jeugdleden van de club uit de Broekpolder. De technische commissie van de club ontving de laatste tijd veel reacties van ouders om meer te weten te komen over de hockeysport. “Enerzijds om zich meer in de hockeybeleving van hun kinderen te kunnen verplaatsen, maar ook om enthousiast gemaakt te worden voor het oppakken van taken zoals coach, scheidsrechter, spelbegeleider of team manager. Onze ervaring leert, dat ouders die vaak enthousiast zijn graag iets willen betekenen voor onze club, maar dat de stap om zo’n rol op te pakken vaak te groot is door het ontbreken van praktische hockey ervaring,” zegt Johan Visser van de technische commissie. “Om deze drempel te verkleinen en ouders op een leuke interactieve manier kennis te laten maken met de hockeysport, houden wij die introductiemiddag. Op het programma staan onderwerpen als een korte introductie van het nieuwe jeugdplan Het Gele Koord, uitleg van de spelregels, hoe coach je een team op een leuke, leerzame manier en een afsluiting met friet.